– Jeg er veldig lykkelig over tittelen og måten vi spilte på, sier brasilianeren.

Det tok bare seks minutter før det eksploderte i Riyadh.

Jude Bellingham tredde ballen tvers gjennom Barcelona-forsvaret som hadde åpnet et Middelhav av bakrom.

Vinicius Junior var den eneste fisken i havet og hadde ingen problemer med å passere Barcelona-keeper Inaki Pena.

– En Barcelona-taktikk som er fullstendig feilslått, meldte VG+ Sports kommentator, Vegard Aulstad.

Det tok bare to minutter før det åpnet seg igjen for Real Madrid.

Rodrygo ble spilt fri på høyre og la ballen over til landsmannen på bakre stolpe.

23-åringen skled inn sin andre scoring på tre minutter.

2–0: Vinicius Junior scorer liggende. Foto: JUAN MEDINA / Reuters

Barcelona kom seg høyere i banen og hadde en ball i tverrliggeren. Ferrán Torres testet også Real Madrid-keeperen. Men Andrij Lunin klarte seg godt.

Men etter en drøy halvtime måtte ukraineren melde pass.

Robert Lewandowski traff på halv volley fra 16-meteren. Real Madrid-keeperen var borti ballen. Men det var ikke nok til å stoppe det harde skuddet fra 35-åringen.

Men det tok bare fem minutter før Vinicius Junior på ferde igjen. Barcelona-stopper Ronald Araújo rev ned virvelvinden fra Sao Goncalo inne i feltet. Straffesparket er omdiskutert.

– Jeg er ikke en helgen, jeg snakker for mye og gjør driblinger som jeg ikke burde gjøre, svarer Vinicius Junior uten å gå inn i detaljene på situasjonen som på mange måter avgjorde kampen. Han havnet også i kontroverser med benken til Barcelona.

– Det som skjer på banen, blir på banen, svarer han.

Vinicius Junior tok straffen selv.

Etter en liten stopp i tilløpet fikk han fulltreff med høyrefoten.

Dermed hat trick i El Clásico på bare 32 minutter.

Lionel Messi lagde hat trick på 42 minutter da Barcelona slo Real Madrid 4–3 i 2014. Ivan Zamorano brukte 34 minutter på å score tre mål da Real Madrid knuste Barcelona i 1995.

Men vi må helt tilbake til 1951 for å finne et raskere hat trick i den mest klassiske av alle fotballkamper. Jesus Narro (1922–1987) brukte 26 minutter på å score tre mål da Real Madrid senket Barcelona med sifrene 4–1 – også på datoen 14. januar.

Real Madrid slo Barcelona over to kamper i den spanske cupen sist vår og fortsatte med en ny seier i La Liga i slutten av oktober.

ENESTE LYSPUNKT: Robert Lewandowski scoret kampens eneste for Barcelona. Foto: FAYEZ NURELDINE / AFP / NTB

Med tomålsledelse ved pause handlet det om å ta vare på et nytt trofé for Real Madrid. Barcelona løftet seg, men de kongehvite beholdt kontrollen.

Vinicius snuste på El Classico-rekorden med fire scoringer i samme kamp. Men isteden gjorde han forarbeidet til rekkekamerat Rodrygos 4–1 mål. Ballen var innom en uheldig Barcelona-back Jules Koundé før Rodrygo satte inn kveldens fjerde mål med adresse Brasil.