Marvik ledet 1–0, men Nabi utlignet til 1–1 i andre omgang og gikk dermed videre på «siste poeng». En fortvilet Marvik kastet seg ned på brytematten i fortvilelse da sekundene rant ut i Beograd.

Nabi var sjanseløs i den påfølgende kvartfinalen mot Rıza Kayaalp - den tyrkiske stjernen med fem VM-gull på CV-en. Kayaalp vant 9–0, og dermed røk også muligheten for Marvik til rekvalifisering fredag.

Nå må Marvik forsøke å kvalifisere seg til OL via et europeisk stevne (to plasser) i april, eller et verdensstevne i mai (tre plasser).

PASSIV: Yasmani Acosta Fernandez (t.v.) ble dømt passiv to ganger, og Oskar Marvik vant 2–0. Foto: Tommy Skauen

«Tåsenplogen» fikk en perfekt start på sin VM-medaljejakt – og ikke minst OL-plass – i Beograd.

130-kilosbryteren sikret seg ett poeng i hver omgang fordi chilenske Yasmani Acosta Fernandez var passiv, og forsvarte seg meget godt da han måtte ned i parterre mot slutten av kampen.

Marvik fikk sitt store internasjonale gjennombrudd da han vant mot samme mann i bronsefinalen i VM i Oslo i 2021.

2–0-seieren sikret ham en plass i åttedelsfinalen, men der ble Nabi for tøff.

Kure tapte

Per-Anders Kure ledet 3–0 mot Akzhol Makhmudov fra Kirgisistan i 16-delsfinalen, men Makhmudov snudde og ledet 4–3 da det i tillegg ble fallseier.

Dermed måtte Kure håpe på at seierherren går til finale, noe han klarte. Kure skal dermed ut i rekvalifisering fredag. Der kan han i beste fall komme seg til bronsefinale.

Les også: Bryte-Kure VM-klar seks måneder etter nakkebrudd

I kveld bryter Grace Bullen i bronsefinale. Dersom hun vinner den mot bulgarske Bilyana Dudova er hun kvalifisert for OL. Taper hun bronsefinalen må hun ut i en kamp om femteplassen for å sikre seg tur til Paris neste sommer.

Fredag er det Felix Baldauf (97 kg) og Håvard Jørgensen (72 kg, ikke OL-vekt), og lørdag er det Exauce Mukubu (87 kg) og Morten Thoresen (67 kg).