– Vi har gått EM-finaler i amatør samme dag, men dette blir ekstra spesielt. Begge har tapt tittelkamp i WAKO proff før, og lenge ønsket en ny sjanse, sier Vollstad til VG.

Den sjansen kommer når det smeller lørdag kveld i Bjølsenhallen i Oslo.

Vollstad kjemper mot polske Paulina Saczuk-Michalik om tittelbeltet i 55-kilosklassen, og samboer Golpira møter spanske Jaime Lizana Ciudad i 69,1 kg.

– Jeg har gått amatør mot Saczuk-Michalik tre ganger, senest i EM-finalen i fjor, og vunnet alle tre. Det har vært jevnt, og det blir ekstra tøft nå fordi stilen hennes passer veldig til proff, sier Vollstad som tapte knepent da hun prøvde seg på proff-tittelen i 2018.

I kickboksing går utøverne ofte proff- og amatørkamper om hverandre, og forbundet WAKO er det største i begge kategorier. Proff-kampene er langt mer sjeldne.

Tynnere hansker

I grove trekk er forskjellen på proff og amatør antall runder – 12 i proff og tre i amatør. I tillegg er det uten hjelm og tynnere hansker i proffkampene, noe som naturlig nok øker sjansene for knockout.

Det er to minutters runder, både for kvinner og menn. I amatørkampene scores det poeng hele veien, mens i proff handler det om å vinne flest runder, eller avgjøre på knockout/teknisk knockout før full tid.

– Nå får vi ikke fulgt hverandre så tett som vi pleier. Da Kian gikk om VM-tittelen i proff i Finland i 2021 satt jeg i hjørnet hans. Det blir rart å ikke være tett på, forklarer Vollstad.

Møttes i mesterskap

Vollstad og Golpira møttes under VM i 2015 da han var på det tyske landslaget, og ble kjærester i 2016. Året etter flyttet Vollstad inn hos Golpira i München.

– Så fikk jeg en telefon fra Daimi som sa det var på tide å flytte til Oslo. Da hørte vi på ham, ler Vollstad.

Daimi Akin har hatt ansvaret for Norges beste kickboksere i mange år. Thea Næss og Andreas Lødrup er blant profilene som har sanket titler under Akins ledelse.

TETT PÅ: Normalt pleier Kian Golpira og Kristin Vollstad å stå i hverandres hjørner. Som her, fra German Open i 2019. Foto: Sina Golpira

– Han har vært ekstremt viktig for meg også, og det var på grunn av ham jeg flyttet fra Nordreisa i Troms til Oslo i 2011 for å satse, forklarer Vollstad.

Nå bor hun sammen med Golpira i hovedstaden, og han begynte å konkurrere for Norge i 2020. Ved siden av idrettskarrien jobber de som trenere, og Vollstad tar i tillegg lektorstudier.

Symbolsk sum

Det er ikke så mye mer enn heder og ære det kjempes for lørdag kveld, kickboksing handler om lidenskap og ikke økonomi.

– Det er en symbolsk sum til vinneren. Jeg er ikke så god med tall, men har kontroll på nullene, spøker Vollstad.

Etter tittelkampene er det neste store målet amatør-VM i Portugal i november, der de begge er gullkandidater.

– Men spesielt i Kians klasse er det veldig tøff konkurranse, avslutter Vollstad.

PS! Lørdagens stevne vises direkte på knockout.no.