Nassar ble funnet skyldig i flere seksuelle overgrep på over 200 amerikanske turnere. I 2017 ble han dømt til 60 års fengsel. Blant de fornærmede i saken var OL-gullvinnerne Simone Biles og Aly Raisman. Ofrene fikk også erstatning etter et forlik inngått i 2021.

Tidligere denne uken ble Nassar angrepet i fengselet og stukket med et hjemmelaget våpen av en annen fange i det føderale fengselet i Florida hvor han soner dommen.

VITNET: OL gullvinner Aly Raisman under en høring om FBIs etterforskning av Nassar, i 2021. Foto: Saul Loeb / AP / NTB

Nyhetsbyrået AP skriver at den tidligere legen ble angrepet fordi han kom med en slibrig kommentar mens de så på Wimbledon-turneringen i tennis.

De siterer en ikke navngitt kilde. NBC skriver også om saken, og skriver at Nassar ble angrepet etter en kommentar om at han ønsket å «se jenter spille/leke» (Nassar skal ha brukt ordet «play», som kan bety begge deler på norsk, journ.anm)

Nassar ble ifølge APs kilde stukket flere ganger i halsregionen, brystet og i ryggen før fire andre fanger overmannen mannen som angrep.

Fengselsansatte kom deretter til og igangsatte livreddende førstehjelp, og Nassar ble sendt til sykehus. Der ligger han fortsatt innlagt, og tilstanden er stabil.