• Joachim Soltvedt (28) gjorde 1–0 i 1. omgang da frisparket hans gikk via en Vålerenga-spiller og i mål - forbi en utspilt Jacob Storevik.

  • I 2. omgang doblet samme Soltvedt på straffespark i krysset. Ole Didrik Blomberg ble felt av Vålerengas bakerste mann, Fasika Idumba, som fikk sitt andre gule kort og måtte si takk for seg.

  • 3–0 kom ved Magnus Warming (23), som scoret på en glitrende chip.

– Han har hatt et helt spinnvilt innhopp. Man får følelsen av at en stjerne holder på å fødes, uttalte Bergens Tidendes kommentator Anders Pamer på «Ballspark» om Warming.

– Jeg er litt sliten i beina. Jeg er ikke vant til å trene så mye, sier Warming selv.

BA-ekspert Jonas Grønner sparer ikke på superlativene:

– For en spiller. Tenk hvis han endelig klarer å holde seg skadefri. For en signering det kan vise seg å være. Han er verdt minst 200 millioner kroner.

Vålerenga hadde en kjempesjanse i 1. omgang, men Mees Rijks misset for åpent mål.

– Det er klasseforskjell på lagene, fastslår Bergens Tidendes Anders Pamer på sendingen.

– Vi triller mye ball uten å produsere så mye, sier Brann-trener Eirik Horneland.

Brann benyttet muligheten til å prøve en rekke spillere. Nykommeren Martin Hellan fra Kongsvinger fikk sin debut, og Emil Kornvig startet sin første kamp for Brann. Lars Remmem og Jesper Eikrem ble også byttet inn.

Brann drar onsdag hjem etter tre og en halv uke i Spania.

– Kampbildet er som vi ønsker det skal være. Men det blir unøyaktig og går litt sent, sier Brann-kaptein Sivert Heltne Nilsen på «Ballspark»-sendingen.

Vålerenga tok en sterk 4–1 seier over Rosenborg sist uke.