– Det skjedde så fort at det er vanskelig å ta det innover seg. Det føles jo dritkult, selvfølgelig, sier nordmannen til Discovery+.

For med en runde på ni slag under par – noe som var banerekord – sikret han seieren i BMW Championship. Ikke bare vant han 38 millioner kroner, men han har også et fantastisk utgangspunkt før avslutningen på FedEx-sluttspillet.

– Det er den beste runden jeg har spilt, gitt omstendighetene, at det er playoff, denne banen og måten jeg avsluttet på, sier Hovland til arrangøren etter triumfen.

Han sier at spillet føltes veldig stabilt, og at han generelt ikke stresset selv om han visste han kjempet om seieren.

Turneringen sendes på Discovery+ og Eurosport Norge.

– De siste ni der er bare noe som skjer, liksom. Uansett hvor lang putten var, følte jeg at jeg kunne senke den. De dagene er ganske deilige, sier Hovland.

Se Hovlands score hull for hull i boksen under.

Hovland endte til slutt 17 slag under par sammenlagt. Scottie Scheffler og Matt Fitzpatrick delte annenplassen, to slag bak Hovland.

Det var en råsterk avslutning som til slutt ga Ekeberg-mannen seieren. De siste ni hullene spilte han på syv slag under par.

– I stedet for å tenke at jeg kunne vinne, tenkte jeg mer på hva som var det beste valget der og da – og gikk for det. Det ble åpenbart noen gode slag, og jeg prøvde å gjøre den beste avgjørelsen hvert eneste slag, sier Hovland om avslutningen.

Se hvordan Discoverys kommentatorer reagerte på bragden i videoen under.

Nordmannen spilte side om side med superstjernen Rory McIlroy. De to skal være lagkamerater under lagturneringen Ryder Cup til høsten.

– Utrolig golf, utrolig spill. Han har hatt noen store seirer så langt, han er en verdensklassespiller. Han fortsetter bare å male på, og holder foten på gassen, sier McIlroy til Discovery+.

Han er ikke den eneste som hyller nordmannen.

– Jeg er helt målløs over den runden han leverer, sier Discovery-ekspert Marius Thorp etter Hovlands femte seier på PGA-touren.

– Dette er det villeste jeg har vært med på, konstaterer ekspertkommentator Henrik Bjørnstad.

Hovland spilte godt fra første stund, men det skulle ta helt av på de siste ni hullene. Da vartet han først opp med tre strake birdier, før han så desket opp med det som kanskje var dagens slag på hull 14.

Hovland befant seg i den tykke roughen, men dro frem et utrolig innspill som landet helt inntil hullet. Det betød nok en birdie og delt ledelse.

– Det er rampete, på grensen til ulovlig, jublet kommentator Per Haugsrud.

Ledelsen varte ikke lenge, for Scottie Scheffler rullet i to birdier på rad og fikk dermed en luke på to slag. Men da Hovland selv avsluttet med birdie på hull 15, 17 og 18, samtidig som Scheffler fikk en bogey på hull 17, var seieren Hovlands.

– Det er en ganske utrolig runde med golf. En 61-runde er ganske vilt på en søndag, og en fantastisk måte å vinne på, sier Scheffler.

BMW Championship er den andre av tre turneringer som utgjør FedEx-sluttspillet. Sluttspillet avsluttes med turneringen Tour Championship neste uke, der kun de 30 beste spillerne stiller. Spillernes rangering på FedEx-rankingen bestemmer hvor godt utgangspunkt spillerne får i avslutningen.

Scottie Scheffler, som topper rankingen, starter på −10. Viktor Hovland lå på 7. plass, men spilte seg opp til en annenplass i sammendraget etter søndagens bragd. Dermed går han ut på −8, to slag bak Scheffler.

Vinneren får en premie på 18 millioner dollar, tilsvarende 190 millioner norske kroner.

  • Se Tour Championship torsdag til søndag på Eurosport Norge og Discovery+