Anders Jacobsen eide frem til høsten 2021 et padelsenter i Hønefoss sammen med selskapet Just Padel Group (JPG).

På det tidspunktet var JPG eid av fotballprofilene Jesper Mathisen (36) og Ole Martin Årst (49), samt forretningsmennene Eimund Tharaldsen og Jesper Brandt. Mathisen er i dag for mange best kjent som fotballekspert på TV 2. De fire gründerne sier seg «dundrende uenig» i kritikken som nå kommer fra Jacobsen.

Striden handler om at Jacobsen mener han fikk for lite betalt av JPG for å selge sin andel av padelselskapet han bygde opp på Hønefoss da JPG ble solgt til svenske We Are Padel høsten 2021.

Jacobsen forteller til VG/E24 at han mottok vesentlig mindre i betaling for sin eierandel på 66 prosent enn JPG mottok for sin eierpost på 34 prosent. Selve salgsprisen er hemmelig, ifølge Jacobsen.

Det er altså JPG ved dagens eiere som er saksøkt, men til VG uttrykker Anders Jacobsen stor frustrasjon over oppførselen til Jesper Mathisen, Ole Martin Årst og de andre eierne den gang.

– Jeg startet et padelsenter her på Hønefoss i 2021 – sammen med Kristiansand-gjengen, forteller han til VG/E24.

– Da de solgte hele pakken til en svensk aktør, fortalte de meg at jeg også måtte selge aksjene mine, sier Jacobsen.

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen sier på vegne av fire padelgründere at de er «dundrende uenig» i påstandene fra tidligere skihopper og TV-ekspert Anders Jacobsen. Foto: Lise Åserud / NTB

Ifølge Jacobsen fikk han betalt et beløp for Hønefoss-selskapet basert på det han trodde var en totalsum for hele JPG på rundt 45 millioner kroner. Senere har det kommet frem at den reelle salgssummen for hele JPG var nær det dobbelte. Det er bakgrunnen for at Jacobsen mener han skal ha mer penger.

– De har ikke ønsket å dele informasjon. Og den informasjonen jeg til slutt fikk, viste seg å være uriktig. Der og da visste jeg ikke det, men det er klart at man blir både sint og skuffet når man oppdager det etterpå.

Den tidligere storhopperen er tydelig skuffet over sine tidligere partnere og mener at de burde be om unnskyldning:

– Jeg føler meg lurt. Jeg har kanskje vært naiv når jeg stolte på dem som jeg oppfattet som venner og samarbeidspartnere. Samtidig er jeg glad for at jeg har såpass mye tillit til andre mennesker som jeg har. Jeg har aldri hatt uvenner. Men her har jeg tydeligvis klart det.

– Vi har forsøkt å snakke sammen, men det kommer bare svada tilbake, sier en frustrert Anders Jacobsen om padelkonflikten. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

– Det som jeg har opplevd, er ikke greit. Det er ikke slik man behandler andre mennesker, og etter min mening trenger de oppdragelse. Det er ikke greit å tilbakeholde sentrale opplysninger med det resultat at de sitter igjen med vesentlig mer for sine 34 prosent enn det jeg sitter igjen med for mine 66 prosent etter at jeg både har bygget opp senteret og tatt større risiko.

– Hvordan har dialogen med motparten vært?

– Jeg har forsøkt å løse saken utenfor rettssystemet med dem flere ganger. Vi har forsøkt å snakke sammen, men det kommer bare svada tilbake. De mener jeg forsøker å presse dem for penger. Jeg tenker at de hadde kommet langt med å begynne med å be om unnskyldning for hvordan de har oppført seg.

Selv om søksmålet er rettet mot de nye eierne av Just Padel Group, er Jacobsen klar på at han kommer til å kreve at de tidligere eierne stiller i retten og svarer for seg.

Jesper Mathisen uttaler seg på vegne av de fire gründerne av Just Padel Group.

– Vi er dundrende uenig i det Anders Jacobsen hevder, og ser frem til å vitne i saken mellom Just Padel Group og Jacobsen i mars, sier Mathisen.

Han ønsker ikke å kommentere uttalelsene til Jacobsen ytterligere nå.

Anders Jacobsens advokat svarer slik på VG/E24s spørsmål om hvordan prosessen blir videre:

– Så lenge Just Padel Group ikke ønsker å snakke med Anders og løse saken utenfor rettssalen, vil denne saken bli behandlet av tingretten i mars. Jeg kan formidle at Anders Jacobsen ser frem til å fortelle hele historien i sin fulle bredde i retten, og legge frem dokumentasjon for alt som har skjedd, sier advokat Jan Magne Isaksen hos CMS Kluge.

Saken som Anders Jacobsen har anlagt synes å ha klare likhetstrekk med saken som Vestland Padel anla, og som ble omtalt av E24 i oktober 2022.

De tre stifterne av selskapet Vestland Padel mente at Mathisen og Årst, sammen med Tharaldsen og Brandt, villedet dem da salget av JPG til svenske We Are Padel (WAP) ble gjennomført.

De lokale padelinvestorene mente også at de ble tilbudt mindre penger enn de hadde krav på da de ble forsøkt kjøpt ut av to padelsentre i Bergen i forkant av at hele JPG skulle selges til WAP.

De nektet derfor å overføre sine aksjer og ble saksøkt av JPG.

Den saken endte med forlik dagen før den skulle opp i retten. Hva forliket inneholdt er ukjent, men Vestland Padel eier fortsatt aksjene i de to padelsentrene.

– Følelsen var at vi var utsatt for et forsøk på lureri, forteller styreleder Ketil Nystad i Vestland Padel.

– Hva tenker dere om at det nå er en ny rettssak på vei i samme kompleks?

– Vi oppfattet at alle ble utsatt for det samme spillet. Vi har et godt samarbeid med den nye ledelsen i JPG, men vi kommer selvsagt til å fortelle det akkurat som det var når vi skal gi vitneforklaringer i retten i mars. Det ser vi faktisk frem til, sier Nystad.

JPGs advokat, Yngve Andersen i Wigemyr & co. i Kristiansand, skriver i en melding til VG/E24:

– Kravet fra saksøkeren bestrides fullt ut. Jeg ønsker å presisere at det ikke er de tidligere fire eierne av aksjene i JPG som er saksøkt i saken. De er kun påberopt som vitner i saken, Utover dette ønsker vi ikke å forhåndsprosedere saken i media.

Saken skal etter planen opp for Agder tingrett i midten av mars neste år.