– Det er om å gjøre at Georgia og Kypros tar flest mulig poeng. Det er det beste for oss, sa Ståle Solbakken på fredagens pressekonferanse.

Men først vant Spania hele 7–1 i Georgia, deretter kontrollerte gruppeleder Skottland inn en 3–0-seier borte mot tabelljumbo Kypros, etter scoringer av Scott McTominay, Ryan Porteous og John McGinn.

Alle målene kom etter svært gode minutter i første omgang. 6000 skotter feiret ellevilt med laget i Larnaca.

Álvaro Morata og Spania herjet i Tbilisi. Den 16-årige sensasjonen, Lamine Yamal, scoret i debuten.Spania-kaptein Morata gjorde hat trick, mens Yamal har leverte en knalldebut og scoret Spanias syvende mål.

Spania viste akkurat den effektiviteten som Norge manglet i 1–1-kampen i mars. Det spillemessige overtaket ble raskt omsatt i fire spanske scoringer før pause. Spania er tilbake på sporet etter tapet for Skottland på Hampden Park.

Skottland topper med full pott, 15 poeng på fem kamper. Spania klatret opp på annenplass med seks poeng på tre kamper. Norge har fire poeng på sine fire kamper. De to beste går til EM neste sommer.

Ifølge NTB kan Skottland bli klare for EM i Tyskland allerede tirsdag om Norge ikke klarer mer enn uavgjort mot Georgia.

– Vi er så nær at vi nesten kan kjenne smaken av bratwurst, skriver The Scottish Sun.

Tabellen i Norges gruppe Foto: VG Live

Det ble en marerittkamp for Georgia foran tirsdagens møte med Norge på Ullevaal. Napoli-stjernen Khvicha Kvaratskhelia fikk nesten ikke låne ballen før pause mot ballsikre spanjoler.

Lamine Yamal kom på banen for Spania rett før pause. Debuten er historisk.

Barcelonas nye yndling er tidenes yngste spanske landslagsspiller – 16 år og 57 dager gammel. Gavi (nå 19) hadde den tidligere rekorden.

Spania skaffet seg en gedigen mulighet allerede etter minuttet. Nations League-vinneren bare rullet på videre i regnværet.

• 0–1: Etter å ha eid spillet lenge kom ledelsen etter 21 minutter. Perfekt innlegg fra Assensio. Inne i feltet headet Álvaro Morata kontant i mål.

SYDENFEIRING: Scott McTominay feirer det første målet med den skotske fansen på Kypros. Foto: YIANNIS KOURTOGLOU / Reuters / NTB
  • 0–2: Fabián Ruiz ble tredd gjennom til venstre. Innlegget endte på foten til Solomon Kvirkelia. Georgia-stopperen satte ballen i eget nett.

• 0–3: Gavi – med hjelm etter en øreskade – fant Olmo litt ute i feltet. Det smalt voldsomt fra Spanias sidespiss. Kanonkulen rett i nettet.

• 0–4: Fabián Ruiz og Morata kombinerte perfekt i Georgias lapskausforsvar. Morata satte enkelt inn sitt andre for kvelden.

Georgia-trener Willy Sagnol gjorde tre bytter etter pausen. Han fikk et kortvarig svar.

• 1–4: Innbytter Giorgi Chakvetadze fikk av sted et skudd. Spania-keeper Unai Simon var på ballen, men slapp den svakt inn under seg.

• 1–5: Innbytter Mikel Merino spilte gjennom Morata. Kapteinen gjorde sitt tredje for kvelden og sitt 33. landskampmål totalt.

• 1–6: Nico Williams dro seg innover fra venstre. 21-åringens andre mål for Spania.

• 1–7: Lamine Yamal fikk sjansen inne i feltet. 16-åringen – med tannregulering – knallet ballen inn i det lengste hjørnet.

Norge møter Spania på Ullevaal 15. oktober. Skottland venter i avslutningen av EM-kvaliken på Hampden Park 19.november.