For det skilte aldri mer enn drøyt 30 sekunder fra de norske jentene opp til de franske før siste skyting.

Med sitt sterkeste kort på ankeretappen var oddsen imot Ingrid Landmark Tandrevold, men på stående tok presset overhånd for Julia Simon.

Tre ganger bommet hun på én av blinkene, men med sitt siste ekstraskudd reddet hun likevel en ledelse på tolv sekunder ut på den siste runden.

Tandrevold bommet kun én gang og brukte bare ett ekstraskudd. Hun gikk jagende ut og kunne smått kjenne ferten av seier hele veien mot mål.

Det ble likevel litt for langt opp til ryggen på Simon, som kunne pustet lettet ut da hun skled over mållinjen til seier – 9,3 sekunder foran Norge.

– Frankrike var i førersetet hele stafetten. De har hatt en bra helg og vært i veldig god form. Vi var nære mange ganger, men de klarte å kjempe inn det ene treffet hver gang. Så vi skal være veldig fornøyde med andreplass og at vi var så nære som vi var, sier Tandrevold til TV 2.

JAGET: Ingrid Landmark Tandrevold gikk ut tolv sekunder bak Julia Simon på siste runde på stafetten i tyske Oberhof. Foto: TOBIAS SCHWARZ / AFP / NTB

Før søndagens stafett sto Norge med tre strake stafettseirer på kvinnesiden. Sist gang de norske skiskytterkvinnene ikke vant, var tilbake i januar 2023 i Anterselva. Da endte de som nummer seks.

Det norske stafettlaget besto av Juni Arnekleiv, Marit Ishol Skogan, Karoline Knotten og Ingrid Landmark Tandrevold.

Arnekleiv åpnet med én bom på liggende og tre på stående, men sendte likevel Skogan ut bare 2,3 sekunder bak Sverige i ledelsen etter et fantastisk langrenn.

– Jeg synes at jeg løste det greit. Jeg kunne godt droppet to av bommene på stående, det var en dårlig serie, sa Arnekleiv til TV 2.

Skogan fulgte opp med én bom på både sin liggende og stående serie, og hun sendte ut Knotten 25,3 sekunder bak Frankrike, som hadde tatt over ledelsen.

Knotten røk også på én bom på liggende, før hun måtte bruke to nye ekstraskudd på stående. Dermed hadde Tandrevold 21,9 sekunder å ta igjen på Julia Simon på siste etappe.