Allerede i 1. periode måtte Patrick Mahomes (27) hjelpes på beina etter å ha vrikket ankelen kraftig under kroppsvekten til Arden Key (108 kg.).

Han forsøkte å spille gjennom smerten, men måtte etter hvert kaste inn håndkleet til fordel for backup-quarterback Chad Henne – trodde man.

Etter pause var utrolig nok Mahomes tilbake på banen, og han spilte hele siste halvdel mens han hinket rundt og kastet touchdown-pasninger med feil standfot. Ifølge NFL-journalist Ian Rapoport spilte Mahomes med forstuet ankel.

– Patrick Mahomes er den mest talentfulle quarterbacken vi har sett noensinne. Det er greit å si det nå, vi har sett nok. Han er et unikum i en tidsperiode som er fylt med legender, skriver tidligere NFL-spiller Rich Ohrnberger på Twitter.

– Jeg får gåsehud av å se denne opptredenen til Patrick Mahomes. Det er utrolig å se hvordan Kansas Citys quarterbacks har holdt hjulene i gang etter skaden, skriver ESPN-reporter Coley Harvey på Twitter.

Det skal tight end Travis Kelce ha mye av æren for. Han tok imot 14 baller for 98 yards og 2 touchdowns.

Se NFL direkte på VG+ Sport søndag kl. 21 – vinneren møter Kansas City i AFC Championship-kampen neste uke:

I den andre kampen som ble spilt natt til søndag var Philadelphia Eagles overlegne mot rivalen New York Giants. De vant 38–7 og er klare for NFC Championship-kampen neste helg.