Politiet har tidligere uttalt at de hadde håpet å være ferdig med etterforskningen før påske.

– Denne uken var alle etterforskningsskrittene fra politiets sin side gjennomført, og det var gitt en frist til bistandsadvokater og forsvarere om å komme med anmodning om etterforskningsskritt innen 19. mars, sier politiinspektør Terese Braut Våge.

– Det kom en anmodning om etterforskningsskritt fra en av bistandsadvokatene, og denne har vi nå tatt stilling til. Vi vil gjennomføre flere avhør av personer som ikke er avhørt i saken tidligere, som følge av anmodningen, sier Braut Våge videre.

Avhørene vil finne sted etter påske, opplyser politiet.

Gjert Ingebrigtsen var med Narve Gilje Nordås til innendørs-VM i Glasgow tidligere i år. Gjert er trener for Gilje Nordås. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Gjert Ingebrigtsen er siktet for et tilfelle av kroppskrenkelse. Siktelsen ble tatt ut 21. desember 2023.

Politiet opplyser til VG at det er gjennomført to avhør av Gjert Ingebrigtsen, samt flere andre vitneavhør.

- En sentral del av etterforskningen er avhør. Av hensyn til etterforskningen og taushetsplikten vil politiet ikke komme med ytterligere opplysninger om innholdet i forklaringene, sier Braut Våge.

- Når saken er ferdig etterforsket vil det bli foretatt en påtalevurdering av saken. Det regner vi med vil skje innen utgangen av april, legger Braut Våge til.

Politiet satte i fjor høst i gang etterforskning av den kjente friidrettstreneren etter at løpersønnene Henrik, Filip og Jakob i VG fortalte om opplevelser med frykt, ubehag og vold i oppveksten.

Gjert Ingebrigtsen har hele veien benektet anklagene.

Det ble opprettet sak på paragraf 282 i straffeloven som handler om mishandling i nære relasjoner, og dekker blant annet vold og andre krenkelser.

I slutten av november hadde alle barna status som fornærmede. Gjert Ingebrigtsen var da mistenkt.

Gjert Ingebrigtsen var positiv til etterforskningen da han ble intervjuet av VG i fjor høst.

– Politiet vil undersøke sønnenes påstander. Hvordan ser du på det?

– Det håper jeg inderlig. Jeg tror ikke det blir en etterforskning. Men de er hjertelig velkomne til å undersøke så mye de vil. De vil aldri finne noe. Det synes jeg er helt fint, det skulle vært gjort for lenge siden, med tanke på alle ryktene som er der ute, svarte Ingebrigtsen.