– Vær snill og respekter meg. Jeg er homofil.

Rundt klokken 15.40 er meldingen slettet fra Casillas konto.

En snau time senere tok keeperlegende på ny til Twitter, hvor han hevder å ha blitt hacket:

«Hacket konto. Heldigvis er alt i orden. Beklager til alle mine følgere, og selvfølgelig flere unnskyldninger til LHBT-miljøet.»

Meldingen ble lagt ut under navnet til den tidligere Real Madrid-keeperen klokken 14.10. Casillas har 9,6 millioner følgere på Twitter. Meldingen var tagget med emneknaggen #godsøndag.

Etter litt over en time hadde meldingen blitt likt av 210.000 personer, delt 73.000 ganger og fått 24.000 kommentarer.

Søndag kveld viser det seg at Casillas har mistet nesten tre millioner følgere på Twitter.

Før spanjolen gikk på Twitter og sa han hadde blitt hacket, var det flere på mikrobloggtjenesten som reagerte på den opprinnelige meldingen.

Blant dem er Josh Cavallo, som er en av få mannlige fotballspillere som har stått fram som homofil.

– Casillas og Puyol som spøker og tuller med det å komme ut i fotball er skuffende. Det er en vanskelig reise som alle LHBTQ+-personer må gjennom. Å se mine forbilder og legender i spillet gjøre det moro av å komme ut, og samfunnet mitt er mer enn respektløst, skriver han på Twitter.

Den spanske storavisen Mundo Deportivo kommenterte at de ikke visste om Casillas melding var reell, om han har blitt utsatt for hacking – eller om det kan være en måte for den tidligere keeperen å be folk slutte å koble ham opp mot nye kvinner.

I spanske medier har Casillas blitt koblet til en rekke kvinner etter at han i 2021 skilte seg fra sin tidligere kone Sara Carbonero etter fem års ekteskap.

Ifølge sportsavisen AS var twittermeldingen en oppgitt respons på de siste ryktene rundt hans påståtte forhold til den spanske skuespillerinnen Alejandra Onieva.

SKILT: Iker Casillas og ekskona Sara Carbonero tilbake i 2019. Paret her gått hver til sitt. Foto: Luis Vieira / AP

Mange sperret også opp øynene rundt et av svarene under Casillas melding. Den kom fra tidligere lagkamerat på det spanske landslaget, Barcelona-legenden Carles Puyol:

– Det er på tide at vi forteller historien vår, Iker.

Senere på kvelden rykket Puyol ut for å beklage sitt Twitter-svar:

«Jeg har gjort en feil. Beklager en klønete fleip uten dårlige intensjoner og helt malplassert», skrev Casillas’ tidligere landslagskompis.

Foto: Skjermdump Twitter