Gvardiol understreker overfor VG at han i dag er glad for å være nordmannens lagkamerat.

Han fortsetter:

– Men det handlet ikke bare om Haaland (i den kampen). Det var Citys startellever. Det var en tøff kamp. Som midtstopper så jeg frem til å møte Haaland. Men det endte ikke godt. Han scoret vel fem mål på 60 minutter. Jeg var glad da jeg så han ble byttet ut, sier den kroatiske landslagsspilleren og smiler lett.

SLET MOT HAALAND: Joško Gvardiol sliter med å få has på Erling Braut Haaland, da de to møttes til åttedelsfinale i Champions League sist sesong. Foto: MOLLY DARLINGTON / Reuters / NTB

I dag er Gvardiol Manchester City-eiendom og tirsdag kveld møter han nettopp den tyske gamleklubben til dyst i Champions League-gruppespillet.

Men han husker tilbake med gru på marskvelden i år, der han var en del av RB Leipzig-forsvaret som måtte se at Haaland scoret hele fem mål på bare 62 minutter i åttedelsfinalen mellom de to lagene.

Til slutt vant City 7–0 på Etihad Stadium. Sammenlagt ble det 8–1.

Gvardiol fortsetter:

– Jeg er fornøyd med å være en del av dette laget nå og omgitt av spillere så gode at det ikke er lett for noen å forstå. Jeg bruker hver dag til å lære av de beste. Du vet aldri hva som skjer rundt neste sving. Jeg bruker hver dag til å bli bedre, sier Gvardiol til VG.

Det var ingen tilfeldighet at den 21 år gamle kroatiske City-spilleren dukket opp på pressekonferanse mandag.

Møtet med gamleklubben blir spesielt.

Men han ble – ikke bare av VG – minnet om den kvelden i Manchester der laget hans røk på hodet ut av den gjeveste klubbturneringen med stygge sifre.

– Den kvelden i Manchester ... Jeg vil glemme den. Jeg husker jeg sto opp, det var sol. Etter 30 minutter så regnet det. Alt var et rot, sier kroaten.

– Så husker jeg ingen ville snakke med noen (i garderoben etter kampen). Det er hva det er. Det er fotball. Og så skal det sies at vi tapte mot dem som ble Champions League-vinnere.

Da VG påpeker at Haaland nylig nådde en utrolig milepæl i Premier League, som gjør ham til ligaens raskeste til 50 mål, og spør hva som gjør jærbuen annerledes enn andre spisser, svarer City-midtstopperen slik:

– Erling er ... I begynnelsen av kampene er han «ingen steder». Så dukker han bare opp og scorer et hat trick. Jeg forstår ikke hvordan han har klart det han har klart, men jeg nyter ham, sier Gvardiol.

For City-manager Pep Guardiola blir det viktig å vinne kampen. Laget hans er – sammen med nettopp RB Leipzig – allerede videre til åttedelsfinalen som spilles i 2024.

Men spanjolen er opptatt av å havne øverst i gruppen.

– Vi må vinne eller spille uavgjort. Det første steget er gjort. Gratulerer, Leipzig. Men det er viktig å vinne gruppen. Det er prestisje og du får den siste av to kamper i åttedelsfinalen på hjemmebane. Det er ikke avgjørende, men det er en liten fordel, sier Guardiola.