På tross av at klubbens framtid på langt nær er sikret, har trener Dahl satt full gass på sommertreninga med gruppen av lokale spillere som skal utgjøre stammen i laget kommende sesong – dersom plassen i eliteserien berges.

Skal bygge masse

I starten av forrige uke startet laget oppkjøringen, og Dahl lover et tøft program framover med trening seks dager i uka. Hovedfokuset ligger på styrke, spenst og hurtighet. Målet er å bygge muskelmasse.

— I og med at vi er et ungt lag må vi jobbe mye med styrken, og flere av spillerne er nødt til å gå opp i vekt. Vi må få på mer «power». Målet er ikke å få størst biceps og triceps, det handler mer om å være sterk i kroppen. En hockeyspiller må være sterk i magen, ryggen, rumpa og lårene. Da kan de stå imot og gi litt juling, sier Dahl.

Har trent feil

Samtidig mener Dahl at denne sommerens trening skal bøte litt på det han mener har vært litt feil fokus hos de unge talentene.

— Det er lite å si på treningsiveren, men samtidig er det viktig at de trener riktig. Vi har begynt for sent med styrketreningsarbeidet blant talentene i Trondheim, og har hengt veldig etter i forhold til andre steder i landet, sier han.

Håper på hjelp

Den ferske hovedtreneren har satt sammen opplegget selv, men håper å få innspill fra Olympiatoppen i ukene framover.

— Vi er i dialog med Olympiatoppen, og håper vi kan sikre en avtale hvor de hjelper oss litt med opplegget foran sesongen. Men sommeren vår er kort, det er bare 14 uker til vi er på is. Tida fremover må uansett brukes fornuftig, sier han.