Ingen skal tro at TIL skal på badeferie der strandlivet venter når de lørdag reiser til Belek rett utenfor badebyen Antalya på treningsleir.

For der vi i Tromsø er midtvinters med både kulde og nedbør er det tilsynelatende ikke så mye bedre dit TIL skal. Yr melder at det søndag formiddag mellom klokken seks og tolv er null grader i Belek. Da skal Gutan ha sin første økt utendørs etter ankomsten. På samme tid er det i Tromsø meldt fire grader…

– Det er et paradoks at det er varmere i Tromsø enn i Tyrkia, sier hovedtrener Bård Flovik og ler.

– Økonomi

Han er allerede på plass i Tyrkia, og møter resten av laget når de ankommer hotellet lørdag kveld.

– Det er ikke slik at vi kommer til 15 grader og sol her, og jeg ser at det er meldt 3–4 grader i perioder. Men det er vindstille og gode baner. Kombinert med gode motstanderen og at det er økonomisk å reise hit betyr det mye, sier Flovik.

Yr melder videre at det vil være fra 0–3 grader på morgenen og formiddagen, men at temperaturen på ettermiddagen vil ligge fra åtte og opp i tolv grader den neste uka i Belek.

– I Tromsø kan vi ikke trene ute, og må være inne i Skarphallen. Men det er ingen tvil om at vi må ta med oss nok ull her nede, sier Flovik.

Over til det sportslige, så venter to sterke lag for Gutan. Slovakiske Trencin og russiske Rostov møter TIL 2. og 6. februar.

– Vi ser på turen til La Manga i Spania i midten av februar som en kampleir der vi har to kamper på sju dager. Her nede har vi en lengre treningsperiode før den første kampen mot Trencin, forklarer Flovik.

Senegalesere kommer kanskje

Under oppholdet skal «spillestil og innholdet på ulike lagdeler» være blant temaene, sier hovedtreneren, som ikke er bekymret for at TIL vil komme til å tape stort mot Rostov, som i vinter har slått Bayern Munchen i mesterligaen.

– Vi møter svært tøff motstand, og vil legge lista høyt. Det passer oss godt. Nå vil vi begynne å bygge laget inn mot sesongstart, sier Flovik.

Den senegalesiske duoen El Hadj Mour Samb og Mehdi Dioury fra Diambars-akademiet er tiltenkt å komme til Tyrkia, men et stempel mangler fra en ambassade for at det skal skje.

– De vil ikke komme samtidig som oss uansett, men kanskje kommer de senere i uka. Hvis vi ikke får det til ser jeg gjerne at de kommer til Spania sammen med oss, sier Flovik.