«Alle» vil ha Mbappé (18). Nå trues storklubbene: – Uakseptabel situasjon

Nå har Monaco fått nok.

Publisert: Publisert:

Kylian Mbappé og Radamel Falcao dannet en giftig angrepsduo for Monaco forrige sesong. Foto: REUTERS

Denne artikkelen er over to år gammel

Etter en strålende Champions League-vår for Monaco er 18-åringen Kylian Mbappé blant de mest ettertraktede spillerne på overgangsmarkedet.

Så desperate er klubber etter å kjøpe Mbappé, at de bryter FIFA-reglene. Det hevder i hvert fall Monaco i en pressemelding.

Monaco skriver at «viktige» europeiske klubber har kontaktet Mbappé uten deres tillatelse. Det er i så fall et brudd på regelverket.

«En klubb som prøver å inngå en kontrakt med en profesjonell spiller må informere spillerens nåværende klubb skriftlig før de går inn i forhandlinger» heter det i FIFAs regler for overganger.

Les også

Manchester United-kjøpet og to andre avtaler viser hvordan superagentene styrer den vanvittige pengebruken: - Spillere blir gjort til skurker

Truer klubbene

Monaco truer nå med å anmelde saken.

– For å få en slutt på denne uakseptable situasjonen, vurderer Monaco å spørre det franske serieforeningen og FIFA om å åpne disiplinærsaker mot klubbene.

De regjerende franske seriemesterne navngir ingen konkrete klubber i pressemeldingen. Blant klubbene som har blitt koblet til Mbappé er Real Madrid, Liverpool, Arsenal, Manchester City og Paris Saint-Germain.

Ifølge Sky Sports-journalist Bryan Swanson er det de to sistnevnte som nå blir truet av Monaco.

Det har blitt spekulert om en prislapp i overkant av én milliard norske kroner for Mbappé. Overgangsvinduet stenger 31. august.

Hør Aftenpodden Sport hvor vi lader opp til fotball-EM. Hør hvordan Norge vurderes og hvem som er gullfavoritt:

Publisert: