Juventus greide bare 1-1 hjemme mot Sampdoria i Serie A søndag. Dermed ble en lang seiersrekke brutt.

Juventus hadde vunnet sine 25 siste hjemmekamper i serien, men måtte avgi poeng selv om laget fikk en god start. Patrice Evra nikket inn et hjørnespark allerede i det 12. minutt.

Andrea Pirlo startet på benken, men Claudio Marchisio viste at også andre kan levere gode dødballserver. Evra, som kom til klubben fra Manchester United i sommer, scoret sitt første Juventus-mål.

TV-bildene viste imidlertid at Marchisio i forkant av scoringen plasserte ballen utenfor halvsirkelen der den skal ligge når corneren skal tas, og derfor skulle ikke scoringen vært godkjent.

Trøbler

Sampdoria ble trykket tilbake i første omgang, og keeper Sergio Romero holdt laget inne i kampen. Gjestene kom bedre med etter pause. Likevel var det ikke helt etter spillets gang da gjestene utlignet ved innbytter Manolo Gabbiadini i det 51. minutt. Det var Sampdorias første sjanse i kampen.

Gabbiadini kom inn for Nenad Krsticic ved pause. Han skrudde ballen rundt Juve-keeper Gianluigi Buffon.

Juventus er inne i en svak periode før jul. Forrige helg ble det 0-0 borte mot Fiorentina, mens laget så vidt tok seg videre i mesterligaen med 0-0 mot Atlético Madrid tirsdag.

Roma benyttet seg av serielederens feilsteg ved å slå Genoa 1-0 på bortebane. Dermed er laget bare ett poeng bak Juventus. Romerne spilte en hel time mot ti mann, men klarte ikke gjøre flere mål enn Radja Nainggolans ene.

Sterk Milan-seier

Milan avanserte to plasser på tabellen med 2-0-seier i sin storkamp hjemme mot Napoli søndag kveld. Etter 15 serierunder har begge lagene 24 poeng og ligger to poeng bak tredjeplasserte Sampdoria.

Jérémy Ménez gjorde 1-0 etter et lekkert sololøp allerede i det 6. minuttet. Han fikk ballen fra Giacomo Bonaventura og freste gjennom Napoli-forsvaret før han satte ballen forbi Rafael.

Over i annen omgang byttet Bonaventura rolle fra servitør til målscorer. 52 minutter var spilt da han stanget inn den presise crossballen fra Pablo Armero.

I de andre kampene søndag vant Verona 2-1 borte mot Udinese, mens Fiorentina banket Cesena 4-1, også det på bortegress. Parma og Cagliari spilte 0-0. (©NTB)