Ranheim (adressa.no): Ranheim skapte ingenting de første 28 minuttene, men da Asgeir Snekvik satte inn 1-0, løsnet det både i sjanse— og målprotokollen for et hjemmelag som leverte årsbeste i 4-1-seieren mot Fredrikstad.

Krig fra start

Ranheim sto med fem poeng foran kampen, mot Fredrikstad sju. Med den poengfangsten av 18 mulige, var det to lag som har hatt en skuffende start på sesongen. Og åpningen reflekterte tendensene som har vært denne sesongen, med to lag som har slitt med å skape tilstrekkelig med sjanser og mål.

I en klassisk stillingskrig var det lite som fikk publikum til å hoppe fra setene, der mye av spillet foregikk på og rundt midtbanestreken, de første 28 minuttene.

Scoret på første sjanse

Men der de første 28 minuttene var sjansefattig, var de ti neste atskillig mer underholdende. Først tok hjemmelaget ledelsen da Jo Sondre Aas fikk vendt opp og slått ballen ut i returrommet. Asgeir Snekvik mottok ballen, vendte av en rusende forsvarer og bredsidet ballen mot mål – og ballen snek seg ned i venstre hjørne.

Like etter var midtstopper Are Tronseth nære ved to anledninger. Den første reddet Fredrikstad-keeper Jon Masalin mesterlig etter hjørnespark. Minuttet senere sto tverrliggeren i veien for Ranheims toppscorer.

Ketsjupeffekt

Men der Tronseth ikke hadde marginene på sin side, fikset stopperkollega Karl Morten Eek at marginene bikket riktig vei for hjemmelaget. I det 37. minutt ruvet nordtrønderen i lufta og stanget ballen i mål mellom flere spillere.

Som om ikke det var nok skulle Are Tronseth få sitt fortjente mål. Asgeir Snekvik sendte i vei et vinglete frispark der Fredrikstad-keeperen ga en farlig retur. Ranheim-kaptein Tronseth luktet faren, stormet mot den løse ballen – og fikk en enkel jobb med å sette inn 3-0 på overtid i første omgang.

ranheim 1.JPG Foto: Vegard Eggen

Dermed gikk Ranheim til pause med en fortjent 3-0-ledelse mot et tannløst Fredrikstad.

Fredrikstad-redusering

Ranheim fortsatte å skape det som var av sjanser i den andre omgangen. Hjemmelaget la seg litt lavere i banen og satset på kontringer. Men hverken Mads Reginiussen og Asgeir Snekvik klarte å overliste Masalin. Det var det heller Fredrikstads innbytter Steffen Nystrøm som klarte. Finnmarkingens frispark snek seg inn i Even Barlis venstre hjørne midtveis i omgangen, uten at det stoppet Ranheim-offensiven

Snekvik-dobbel

For like etter burde Mads Reginiussen satt inn 4-1, men Fredrikstad-keeperen reddet på uortodoks vis da han satte seg på et svakt skudd fra sju meter. Like etter fikk derimot Ranheim sitt fjerde da Torgil Gjertsen tredde igjennom Jørgen Øveraas Olsen på høyresiden. Fra dørlinja fant høyrebacken en umarkert Snekvik, som bredsidet inn 4-1. Dermed ble det 4-1 til Ranheim, ikke et mål for lite.

Kampfakta:

Ranheim – Fredrikstad 4-1 (3-0)

1. divisjon, menn. 7.runde. Dnb Arena.

493 tilskuere

Mål: 1-0 Asgeir Snekvik, 28.min. 2-0 Karl Morten Eek, 37.min. 3-0 Are Tronseth 45.+1 min, 3-1 Steffen Nystrøm, 72.min, 4-1 Snekvik, 81.min