REYKJAVIK: Oslo-gutten innrømmer at det er litt spesielt å være tilbake på Laugardalsvöllur, stadion der han ble matchvinner og scoret sitt første landslagsmål i VM-kvalifiseringskampen mot Island for to år siden.

- Jeg har hatt gode opplevelser mot Island. To kamper, to seire og to mål. Jeg håper å kunne gjenta det i kveld.

  • 3. september 2010: Norge slet i VM-kvalikkampen mot Island på Laugardarsvöllur. Men et kvarter før slutt ble Moa matchvinner med 2-1-scoringen.

  • 2. september 2011: To minutter før slutt limer Moa straffesparket hjemme mot Island i krysset og Norge vinner 1-0. I kveld kan Moa for tredje år på rad i starten av september avgjøre en kvalikkamp mot Island.

26-åringen mener gamle minner og bilder gir ham en god følelse. Og at han vil ta de med seg inn i kampen.

- Jeg vet jeg har scoret her før, det kan bety noe. Jeg vet det er mulig å score mot dem igjen. Det er positivt. I tillegg føler jeg meg i bra form nå. Jeg har tro på en god kamp. Og får jeg sjansen skal jeg forsøke å «sette den».

— Beskriv 2-1-målet ditt på Laugardarsvöllur i 2010. — Jeg husker ikke hvem som var involvert. Men jeg fikk en bra touch og kom forbi en forsvarsspiller. Jeg «satte den» alene med keeper. Det er det jeg husker.

«Han takket med begjær i blikket, og ga Drillo en perfekt start på kvalifiseringen», refererte Aftenpostens medarbeider fra den kampen.

Trenger hjelp

Moa kan gi Drillo og Norge en perfekt start i kveld. Men da trenger spissen hjelp.

— Vi må tørre å stå opp, presse, stå høyere. Det handler ikke bare om lagkameratene, jeg må også gjøre meg selv god. Jeg må bevege meg og være flink til å holde på ballen, slik at vi får tid til å komme opp med flere spillere.

- Men du har vært mye alene på topp?

— Det avhenger helt av hvordan kampen er og hvem du spiller mot. Jeg mener vi skal gå ut for å styre kampen. Det må vi tørre å si. Vi er et godt lag. Og vi må være offensive, svarer Moa og ønsker følgende fra lagkameratene:

— Gode innlegg, det er det jeg liker, da blir det farlig.

Skeptisk ekspert

TV 2-ekspert og tidligere landslagskaptein Henning Berg er ikke sikker på om Island borte er perfekt for Moa.

- Hjemmekampen mot Slovenia vil passe Moa mye bedre. Men vi har få alternativer på topp, det gjør også at det er fristende å starte med Moa, sier Berg.

Han påpeker at Hannover-spissen ikke er den beste kontringsspilleren og derfor trolig ikke passer inn i et kampbilde med et defensivt Norge som satser på overganger.

— Selv om Moa har OK bevegelser er han ikke lynhurtig. Han er ikke den beste til å holde ballen i laget som oppspillspunkt og han er ikke den beste til å krige og fighte. Der ville nok Daniel Braaten gjort en bedre jobb. Men Moa er en bedre målscorer, får vi muligheter er Moa vårt beste ess til å sette dem.

- Hvordan bør Norge spille for å få det beste ut av Moa?

— Han trenger å fôres med pasninger i boks. Han må finnes av midtbanespillerne for å tres gjennom eller få tidlige innlegg bak forsvaret. For bevegelsene til Moa i boks er av aller høyeste klasse. Avslutningene inne i boks er også på et veldig høyt nivå når han er i form. Utfordringen blir å komme nok ganger inn i boksen til å servere Moa.

- Bedre lag den gang

— Men Moa hadde en god opplevelse da han scoret sitt første landslagsmål nettopp på denne banen?

— Ja. Men da Moa var her sist hadde vi et bedre lag. Vi styrte mer av spillet. Frykten nå er et Norge som skal spille forsvar og kun kjøre overganger, da er det andre spillere enn Moa som er bedre for Norge.

TV2-eksperten, som selv fikk 100 A-landskamper i sin aktive karriere, tror Moa starter for Norge. Selv ville han valgt Daniel Braaten på topp.

«Moa» på landslaget

Debut: 20. august 2008 hjemme mot Irland (1-1)

Første landslagsmål: 3. september 2010 borte mot Island (2-1)

Antall A-landskamper: 22. Antall landslagsmål: 5. Antall minutter på landslaget: 1388