Ett år før VM på hjemmebane er Neymar den store stjernen på Brasil-laget.

Flere har vært ute og ment at Barcelona-klare Neymar er overvurdert, og vil falle gjennom på det høyeste nivået. Ballvirtuosen har benyttet prøve-VM til ettertrykkelig å slå tilbake mot påstandene.

I samtlige tre gruppespillskamper har han hatt en kanin å trylle frem fra hatten. Lørdag kveld dro han frem nok et maginummer mot Italia.

Frispark

På stillingen 1-1 fikk Brasil frispark et par meter utenfor sekstenmeteren. Neymar plasserte ballen vakkert opp i høyre hjørne.

Brasil tok ledelsen like før pause ved Dante etter en dødball. Vertene hadde kontrollert hele omgangen, og var ventet å styre inn mot en enkel gruppeseier. Men Italia ville det annerledes. En blanding av skrekkelig Brasil-forsvar og presist, italiensk angrepsspill — toppet med en hælflikk fra Mario Balotelli - førte Emanuele Giaccherini gjennom. Fra skrått hold hamret han inn utligningen.

Få minutter senere ble publikum servert Neymars kunststykke. Og da Fred resolutt banket inn 3-1-scoringen, virket kampen å være kjørt for Italia.

Italia-press

20 minutter før full tid fikk de imidlertid inn reduseringsmålet. Georgio Chiellini bredsidet ballen i mål - til store protester fra brasilianerne, som mente at dommeren allerede hadde blåst for straffespark.

Italia fikk lagt et press på Brasil, og hadde flere sjanser til å utligne. Det var likevel Brasil som fikk det siste ordet. En offsideplassert Fred var parat på en billig retur fra Gianluigi Buffon, og fastsatte sluttresultatet til 4-2. Det betyr at Brasil tar gruppeseieren foran Italia. I den andre kampen vant Mexico 2-1 over Japan.