Molde – Lillestrøm 2-2

Aker Stadion (rbnett.no): Etter et par regnfulle dager i ”Rosenes by” letter skydekket når Molde tok i mot kanarifuglene fra Lillestrøm. Det var god stemning på stadion som snart skal være vertskap for store klubber i Europa League. Etter tapet i Belgia, som førte til avansement, var det en psykisk test for Erling Moes gutter.

Lurvete første omgang

Det begynte med en svært svak første omgang av Molde. Forsvaret var solid, men når blåtrøyene skulle angripe var kvaliteten en helt annen. Moe kaller omgangen for lurvete

— Det var en lurvete første omgang. Det var bra defensivt, men når vi skulle offensivt så lugget det. Det var ikke kvalitet på pasningene og vi var for upresise. Vi lider ikke av noen ”Europa-hangover”. Av og til lugger det bare i første omgang. I andre omgang kommer vi bra ut og ligner på sånn man vil se Molde på Aker Stadion, oppsummerer treneren.

Scoret for gamle lagkamerater

Tommy Høiland ble kåret til banens beste av hjemmepublikummet på tross av selvmål i første omgang. Han scoret utlikningsmålet tidlig i andre omgang, men var nærme å få et i første. Da vant han ballen fra Lillestrøm sin keeper Arnold Origi Otieno.

— Det er vanskelig å si om det skulle vært blåst på eller ikke. Det er en omgang som er under pari og greit resultat til pause. Etter pause tar vi mye bedre tak i kampen og det er fortjent ledelse. Derfor blir det veldig irriterende å slippe inn så seint.

Gleder seg til Europa

Moe sitt mannskap har nå gått hele tre måneder uten seier på hjemmebane i tippeligaen. Han føler de er på vei til å snu det og viser det i dag. Molde er også desperat etter tre poeng for å holde følge med Viking. Til oppmøtt pressekorps sier Høiland at han er fornøyd med gruppen i Europa og gleder seg til å møte idolet Robin Van Persie.

— Vi er i ferd med å snu det. Det viser vi i dag. Vi har store mål for sesongen og skal jobbe for å nå de. Det er en fantastisk gruppe. Det blir spesielt artig å møte Van Persie. Han er jo en fantastisk spiller.

Molde skal møte Van Persie som spiller for Fenebache 17. September i Tyrkia. Men først skal Molde til Sandefjord etter landslagspausen i neste serierunde.