TROMSØ: Konserndirektør i Sparebank 1 Nord-Norge, Petter Høiseth, bekrefter overfor iTromsø at eierne av TIL Holding AS nå har innkalt til ekstraordinær generalforsamling for å få kontroll over situasjonen og for å finne en vei videre.

— Vi konstaterer at tre styremedlemmer har trukket seg, men opplever på nåværende tidspunkt at situasjonen er uoversiktelig. Vi har dialog med majoritetseierne og har innkalt til en ekstraordinær generalforsamling så raskt som det praktisk mulig lar seg gjøre, sier konserndirektør i SNN, Petter Høiseth til iTromsø.

- Tre nye inn

SNN er nest største aksjonær i TIL Holding AS med 26.15 % av aksjene. Majoritetseier Troms Kraft som har 27.39 % av akjsene hadde følgende å si om situasjonen mandag ettermiddag.

— Vi registrerer det som har skjedd i dag og avventer en innkalling til generalforsamling. Der regner vi med å få en orientering fra styret om hva som har skjedd. Det er den rette veien å gå for å få informasjon. Nå må vi sørge for å sikre en god prosess fram mot generalforsamlingen. Noe mer har vi ikke å si akkurat nå, sier kommunikasjonssjef i Troms Kraft, Lena Glosemeyer Fangel til iTromsø.

Høiseth mener første prioritet er å få en oversikt over hva som har skjedd og så få til et fulltallig styre.

— Vi skal diskutere grundig på generalforsamlingen for å få en oversikt over den uoversiktelige situasjonen som er nå, så må styret suppleres med tre nye inn etter de som har trukket seg. Vi skal sørge for en god prosess videre for selskapet og klubben, sier Høiseth.

- Ikke fått signaler på at dette skulle skje

Høiseth sier de ikke har tatt stilling til om styreleder i TIL Holding AS Per Aronsen sitter trygt.

— Det har jeg ingen synspunkt på akkurat nå. Situasjonen er som sagt uoversiktelig, så vi må først få oversikt over situasjonen, sier Høiseth.

— Vi ble orientert av styret i dag, og har ikke fått noen signaler på at dette skulle skje, sier Fangel.

— Vi har et ønske om en rask klaring, men jeg kan verken utelukke eller bekrefte om det skjer noe denne uken, det har med hvor fort det praktisk kan la seg gjøre, sier Høiseth.