Klomsæt kastet i hockeyforbundets domsutvalg

Toppdommerforeningen var så misfornøyd med Sigurd Klomsæt som leder av domsutvalget at de kom med en motkandidat på Tinget som ble valgt.

Publisert:

MÅ GÅ: Sigurd Klomsæt er ferdig som leder av domsutvalget.

  • Henning Rugsveen
Denne artikkelen er over syv år gammel

HAMAR (h-a.no): Toppdommer Owe Lüthcke mente det var på tide å bytte ut Klomsæt, og viste til den konkrete saken der en dommer og en spiller barket sammen i Bergen sist vinter.

— Når man har gitt en spiller en straff på ni kamper, og denne straffen blir justert opp til ett år av appellutvalget, bekrefter det at den jobben som ble gjort i første instans var unøyaktig. Det kan være på tide å gjøre endringer i utvalg som har hatt samme leder over lang tid. Samtidig, når vi snakker om sportens renommé og ansikt utad, føler vi det kan være lurt å ha mindre støy i media rundt lederen av domsutvalget, sa Lüthcke i klare ordelag fra talerstolen.

Det har vært mye støy rundt Klomsæts rolle som advokat, der han blant annet ble tiltalt for å ha lekket opplysninger i forbindelse med terror-rettsaken. Klomsæt ble frikjent i Oslo Tingrett, men ble før det fradømt advokatbevillingen, en sak han har anket til lagmannsretten.

Fra bandy til hockey

I stedet for Klomsæt ble Kim-Alexander Hofgaard Jørstad valgt til leder i Domsutvalget med 54 mot 26 stemmer.

Jørstad er utdannet og jobber som jurist i blant annet Norges Bandyforbund, og har blant annet idrettserfaring som toppdommer i innebandy, med VM-finale på merittlista.

Sigurd Klomsæt var ikke til stede på Tinget eller har vært tilgjengelig for kommentar foreløpig.

Gerhard Nilsen fra Tønsberg ble valgt til ny president for de neste to årene, og overtar for Ole-Jacob Libæk. Nilsen får med seg Anne Danielsen Wood fra Frisk Asker.

Publisert:

Les også

  1. Flaskekaster kan ikke utestenges

Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Ishockey