Klubbene tok opp igjen samtalene om en Rodolph Austin-overgang etter Branns kamp mot Aalesund søndag. Der kom det et nytt bud, som Brann aksepterte.

Det som gjenstår før overgangen formelt går gjennom, er den medisinske testen, og de personlige betingelsene.

Så sent som i 22.30-tiden søndag kveld, nektet Brann for at det var noe nytt i Austin-forhandlingene overfor BT.

— Vi lovet «Rudy» ro rundt dette i går kveld, i tillegg kom ikke den endelige bekreftelsen fra Leeds på mail før mandag morgen, sier Rolf-Magne Walstad til bt.no.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FINT FARVEL: Rodolph Austin feiret slik etter å ha scoret Branns 1-0-mål mot Aalesund, i det som ble hans siste kamp for klubben. Foto: Rune Nielsen

Mellom 2,5 og 3 millioner.

Branns sportslig administrativt ansvarlige sier klubben ikke er helt fornøyd med den endelige sluttsummen på midtbanespilleren. Etter det bt.no har grunn til å tro, ønsket Brann 3 millioner kroner, men skal trolig ha endt opp et sted mellom 2,5 og 3. Engelskmennene økte budet denne gangen, i forhold til det som Brann avslo for halvannen uke siden.

— Vi kommenterer ikke prisnivået, det er vi blitt enige med Leeds om å holde hemmelig. Men det var en viss bevegelse og en forbedret utgave av deres første forslag. Men avtalen er ikke så god som det vi hadde håpet på. Samtidig kommer man aldri i en situasjon der både kjøper og selger er fornøyd , sier Walstad.

De fikk ikke Austin til å skrive under på en forlengelse i vinter. Derfor måtte jamaicaneren selges nå om Brann skulle sitte igjen med penger:

- Situasjonen ble så spesiell med tanke på Rudys kontraktssituasjon, så vi har hele tiden måttet sett på balansen mellom det sportslige opp mot det økonomiske , legger han til.

Henter erstatter?

Rodolph Austin har vært en av Branns viktigste spillere de siste årene. 2-1-seieren mot Aalesund søndag ble hans siste i rødt. Han som skal fylle skoene kan rekrutteres enten internt eller eksternt. Muligens kan bergenseren Kristoffer Barmen belage seg på mer spilletid utover høsten.

- Denne diskusjonen har vi allerede startet med. Vi har gode spillere i troppen som kan gå inn. Så må vi også se hva som er tilgjengelig av midler og eventuelt se hva vi har råd til , sier Walstad.

Han sier Brann unner Austin et proff-eventyr i England.

- Rudy var veldig klar på at han ønsket dette da han kom for fire år siden. Den drømmen ville vi være med på å realisere. Rudy har gjort en strålende jobb her, både på og av banen , skryter Walstad.

Klubben hevder at det faktum at Austin fikk gult kort mot Aalesund, slik at han hadde måttet sone karantene i neste Brann-kamp, også spilte en rolle under forhandlingene.

Austin skal trene med Brann mandag ettermiddag før han reiser til England for å ferdigforhandle avtalen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

HENTER ERSTATTER: — Vi må se hva vi har råd til, sier Branns sportslig administrativt ansvarlige, Rolf-Magne Walstad. Foto: Ørjan Deisz.

Tror på «Soko»

Han avsluttet sin fire år lange Brann-karriere med en god kamp mot Aalesund, som ble kronet med scoring ti minutter før pause. 27-åringen ble hyllet av fansen gjennom hele kampen, og etterpå, da han ble tvunget til å kaste drakten til supporterne.

- Jeg vet ikke om det var et farvel, det var bare noen fans som ville ta meg i hånden. Jeg vet ikke om dette var min siste kamp , sa Austin til BT i pressesonen etterpå.

— Han vet ikke hva som skjer, og vi vet ikke, sa Brann-trener Rune Skarsfjord.

Austin er sterk i troen på at Brann, som nå har vunnet fem strake hjemmekamper, vil klare seg bra når han nå forsvinner. Midtbanehullet han etterlater seg, tror han Tomasz Sokolowski kan fylle - og vel så det.

- Han kan gjøre en enda bedre jobb enn meg , sier Austin til bt.no.

Også utvalget på midtbanen er bra, mener han.

- I tillegg til Sokolowski er det Fredrik Haugen, Erik Mjelde, Fredrik Nordkvelle og Kristoffer Barmen , sier Austin.