ÅLESUND (smp.no): – Tollås spiller bra om dagen. Han har ei god fart og er bra langs bakken, men han må fortsatt jobbe med konsentrasjonen. Men jeg vet ikke hvor mye jeg tør å skryte, sier Rekdal til Sunnmørsposten og gliser.

– Hver gang han spiller en god kamp og får skryt, følger han det opp med en dårlig kamp der han mister fokuset i noen viktige øyeblikk. Knekker han den koden, kommer han bare til å vokse, sier han.

Tollås selv er fornøyd med hvordan det har gått i det siste, men er ikke enig i at han mister fokuset.

– Kjetil kan få tro og mene det han vil, men jeg mener at jeg ikke har problemer med konsentrasjonen min. Alle setter pris på å få skryt fra sjefen sin, sier han og legger til:

Tillit over tid

– Når jeg får tillit over tid til å spille meg skikkelig inn på laget, føler jeg selv at jeg leverer gode prestasjoner, sier midtstopperen som har spilt fast på laget etter at Ville Jalasto måtte gjennom en operasjon i lysken.

I løpet av de fem siste kampene mot Sogndal, Sarpsborg, Haugesund, Start og Tromsø har laget sluppet inn kun ett mål, vunnet to seriekamper og avansert til cupfinalen.

AaFK har stilt med forsvarsfireren Enar Jääger, Jonatan Tollås, Daniel Arnefjord og Jo Nymo Matland i fire av kampene som har endt med null baklengsmål.

Stabilitet

– Er det du som har skapt stabilitet i forsvaret?

– Nei, det har vi gjort sammen. Vi har en god keeper bakerst, så føler jeg det har hjulpet å ha samme fireren i forsvaret mye i det siste. Kontinuiteten gir en ekstra trygghet, mener Tollås.

AaFK-trener Rekdal forklarer det slik:

– Vi har sluppet inn lite mål stort sett gjennom hele sesongen. Etter å ha slitt i en periode bestemte vi oss for å starte med forsvarsspillet. Hvis vi fikk det på plass og sluttet å slippe inn dumme mål, ville resten av spillet komme etter hvert. Jeg føler vi er på god vei, sier han.

40 poeng

Rekdal har tidligere uttalt at han har et håp om minst 40 poeng denne sesongen. Etter torsdagens seier mot Tromsø trenger de ni poeng på de siste sju kampene for å klare det.

– Det irriterer meg kraftig at vi slapp inn det målet vi gjorde mot Haugesund. Hadde vi vunnet den kampen, hadde vi hatt bedre heng på lagene foran oss. Det er naturlig for en klubb som AaFK å klare en plass mellom 6.–10. plass. Det kommer vi til å klare med minst 40 poeng, mener han.

– Vi har ikke tatt nok poeng på bortebane. Jeg håper på minst en seier på de tre siste bortekampene. Tar vi full pott hjemme samtidig, får vi en god plassering til slutt, spår Rekdal.