En meget solid plattform, med nordnorsk identitet, er grunnlagt de fire sesongene under Høgmos ledelse. Både internt i Tromsø IL, rundt i Tromsø by, og i landsdelen generelt.

Det arbeidet er det all mulig grunn til å videreføre. Å tro at TIL vil oppnå større suksess med å jakte en ”Mourinho” eller ”Guardiola”, er bortkastet tid og ressursbruk. Å gå videre med en nordnorsk trener er absolutt å anbefale.

Det mest nærliggende vil være å forfremme Agnar Christensen som ny hovedtrener. Han har vært i klubben i en årrekke, både som assistent til Steinar Nilsen og de fire siste årene under ledelse av Per-Mathias Høgmo.

Jeg er trygg på at det fotballfaglige ligger i ryggmargen, og grovfjordingen har jo allerede et stort ansvarsområde på treningsfeltet. Han kjenner også TIL-kulturen inn og ut, og vil enkelt kunne videreføre det arbeidet TIL er i gang med.

Eneste lille spørsmålstegnet må være om Agnar har det nødvendige kontaktnettet, innflytelsen – og utstrålingen — utenfor klubbens vegger som Høgmo har bidratt så mye med. Blant annet mot næringslivet, politikere og miljøer knyttet til utdanning og forskning.

Men kanskje er det mer naturlig at dette videreføres av direktør Stig-Ove Sandnes, som også har levert varene på Alfheim de siste årene.

Jeg ser ikke bort fra at Bjørn Johansen ender opp som eventuell ny assistent på Alfheim. For midtbanelegenden, som nå er hovedtrener for Finnsnes i 2. divisjon, vil det være et naturlig steg på karrierestigen.

Andre navn, med nordnorsk tilhørighet, som vil være naturlig å vurdere, vil være Branns Rune Skarsfjord og tidligere TIL-trener Steinar Nilsen. Skarsfjord har gjort en solid jobb i både Haugesund og Bergen, og vil nok på et eller annet tidspunkt se seg nordover igjen.

Steinar Nilsen gjorde også jobben med bronsemedalje og solide resultater i 2008. Men kanskje forlot han TIL på litt tynt grunnlag da han ga seg og senere endte i Brann. Den gang ønsket han seg til en klubb med større visjoner og budsjettrammer.

  • Hvem mener du TIL bør satse på? Si din mening nedenfor!