Det er store forskjeller på Steffen Iversen og Markus Henriksen. Den ene er snart 34, står med 78 landskamper og har – med all respekt – det meste av karrieren bak seg. Den andre er akkurat fylt 18, står uten landskamper og har forhåpentligvis det aller meste av karrieren foran seg.

Samtidig finnes det også likheter. Etter storspillet i sommer sperret utenlandske klubber opp øynene for Henriksen for alvor. Ikke ulikt situasjonen på Lerkendal på midten av 1990-tallet. Som Henriksen slo Steffen Iversen gjennom som tenåring, og de store klubbene våknet.

Til slutt – etter blant annet å ha takket nei til Sir Alex Ferguson – forlot spissen RBK til fordel for Tottenham som 20-åring.

–Jeg ser likhetene. Jeg tok veldig store steg raskt etter overgangen fra Astor til RBK. Det samme har Markus gjort. Han har hatt en fantastisk sesong, sier Iversen til Adresseavisen.

–Har aldri angret

Så langt er sesongen endt i 100 prosent fast plass på RBK-midtbanen, og hele 13 mål. Dersom indreløperen fortsetter framgangen, tror Iversen tilbudene vil komme.

I sommer var Werder Bremen og Hoffenheim på banen, og Iversen husker godt da han selv var het RBK-ungdom. Nå råder spissen 18-åringen til å ha med seg hodet i tiden som kommer.

–Jeg fraråder ham å hoppe på det første og beste som dukker opp. Selv husker jeg at Manchester United var ivrige før jeg gikk til Spurs. Men United kunne ikke love meg spilletid. Det ble jeg lovet i Tottenham, og for meg var det viktig å bli satset på. Jeg har aldri angret på overgangen, sier Iversen – som pådro seg en alvorlig skade etter tre måneder og ble kritisert av Nils Arne Eggen for at han gjorde som han gjorde.

–Men dette er en tosidig sak. Ting kan snu fort i fotball. Hadde jeg fått den samme skaden i RBK, er det ikke sikkert jeg hadde blitt utenlandsproff overhodet. Dersom det kommer bud ganske kjapt, vil jeg derfor råde ham til å vurdere saken nøye. Det er ikke sikkert det er lurt å vente for lenge, heller.

–Markus har også en personlighet som ikke gjør meg redd med tanke på en karriere i utlandet, selv om det er ganske annerledes enn å være i RBK, mener Iversen.

–Veldig inkluderende

For førstereisgutt Henriksen har det vært godt å ha med seg kjente fjes som Vadim Demidov og Iversen på landslagssamlingen. Han lytter til det Iversen sier:

–Selvsagt tar jeg til meg råd fra så rutinerte spillere. Jeg lærer hele tiden av de eldste på RBK. Steffen har også den egenskapen at han er veldig inkluderende, sier Henriksen – som i sommer ikke kunne unngå å få kjennskap til interessen fra Tyskland.

–Men utlandet får komme hvis det kommer. Akkurat nå har jeg det bra i RBK, sier han.

Garantert i troppen

Like rolig er han også når det snakkes om sjansene for debut i morgen. Men etter alle solemerker får indreløperen sjansen.

–Jeg håper på spilletid, men har ingen forventninger, sier han selv.

–Laget får du ikke av meg, sier Drillo.

Men Henriksen vil garantert være i troppen – og ikke på tribunen – i morgen. Steffen Iversen tror på en debut for lagkompisen:

–Det er ikke sikkert han starter, men jeg tipper han får spilletid. Er man god nok, er man gammel nok. Det har Markus vært i år, sier Iversen.