Branns Amin Askar var kalt inn i troppen, men fikk ikke spille da Etiopia tok i mot Mali til viktig kvalifiseringskamp lørdag.

Ifølge Askar selv ble han stoppet av at papirene ikke var i orden tids nok.

— Papirene mine var ikke i orden, så de måtte ta meg ut av troppen, skriver Brann-spilleren på Twitter.

Gjestene fra Vest-Afrika vant oppskriftsmessig 2-0 i Addis Abeba, i en kamp som kanskje mest vil bli husket for hjemmefansens rop mot gjestene fra Mali.

«Mali ebola» ropte etipoere på tribunen, og som ikke det var nok fikk også Etiopias landslagssjef Mariano Barreto ebola-rop mot seg etter kampen.

Den epidemiske sykdommen har rammet Vest-Afrika hardt, og en rekke afrikanske fotballspillere har på Twitter avkreftet at de er rammet av sykdommen.

Ebola er heller ikke bekreftet i Mali, men herjer i nabolandet Guinea, og sykdomsmobbing var altså det siste våpenet hjemmefansen hadde etter hvert som kampen ebbet ut med klar Mali-seier.

Dermed er det tvilsomt om Askar og lagkameratene får en spesielt hjertelig velkomst når de onsdag spiller returkamp i Mali.

Stéphane Badjis Senegal spilte samme kveld uavgjort mot sterke Tunisia hjemme i Dakar.

I motsetning til Askar, spilte Badji samfulle 90 minutter som midtbanespiller i det målløse oppgjøret. Onsdag tyder alt på at Badji igjen spiller for Senegal i returmøtet i Nord-Afrika.

Det er ikke gode nyheter for Rikard Norling, som ønsker å ha sin råsterke midtbanemann tilgjengelig til fredagens uhyre viktige Brann-kamp mot Sarpsborg på Stadion.

Afrikamesterskapet:

  • Amin Askars Etiopia ligger sist i sin kvalifiseringsgruppe med null poeng etter tre kamper, og er sjanseløse på kvalifisere seg til mesterskapet.

  • Stéphane Badjis Senegal ligger langt bedre an. De topper gruppe G med syv poeng, og kniver med Tunisia om gruppeseieren.