ALFHEIM: TIL hentet nettopp Møller fra 2.-divisjonsklubben Kjelsås foran 2011-sesongen, men spissen ble aldri noen hit på Alfheim.

Nå har altså TIL hentet en ny målscorer fra 2.-divisjon, og Simen Møller tror dette eventyret kan få en lykkelig slutt.

– Du har jo rett i at det er likheter mellom Johnsgårds overgang og min overgang til TIL. Forskjellen er at kvaliteten på stallen til TIL den gangen var enda hvassere enn den er nå, sier Møller, som nå er Premier League-ekspert på TV2. LES OGSÅ:

Karrieretopp

– Johnsgård er en spiss som scorer på sjansene sine. Og for å få målsjanser, må han få spille. Jeg tror han har en mye større mulighet til å lykkes enn jeg hadde, sier Møller.

Og begrunner:

– Han er rett og slett litt nærmere i kvalitet enn de som kanskje er litt foran i køen i TIL. Og han er blitt litt eldre. Som 29-åring bør han være på toppen av karrieren sin. Jeg håper også han er litt bedre rustet fysisk enn jeg var. Han er nok i mye bedre shape, sier Møller.

Ti kilo tyngre

Premier League-eksperten forteller at han selv var ti kilo tyngre i TIL enn han er nå.

– Men det var også da jeg så slik ut at jeg gjorde det best på fotballbanen. Om jeg ikke var lubben. så hadde jeg mer å gå på. Men det var litt vanskelig å rette seg etter en ny treningshverdag. Jeg husker det var en heftig preseason, og jeg er veldig glad i mat og trengte energien. Jeg klarte ikke å gå ned kilo i sesongen. Men etter at fotball ikke lenger var pri én, klarte jeg å gjøre om kostholdet lite grann, forteller Møller.

Det har allerede vært skrevet noen artikler der både Johnsgård og Leicesters scoringssensasjon Jamie Vardy har vært nevnt i samme setning.

Vardy spilte så sent som i 2012 i non-league. mens nå herjer han i Premier League.

– Om Christer kan bli en «light versjon» av Vardy? Hvorfor ikke? I 2.-divisjon er det spisser som holder 3.— og 4.-divisjonsnivå, men også spillere som jeg tenker er mer enn god nok for Tippeligaen. Johnsgård har noen kvaliteter som ikke henger på trærne. Han virker å ha selvtillit og er veldig målhungrig. Jeg ønsker ham alt godt, sier Møller.

– Men jeg har et inntrykk av at han er en ganske mye mer likandes kar på privaten enn Jamie Vardy. Kanskje kan han lære av Vardy å bli enda mer gærnere, humrer han.

– Synd med Remi

Møller synes det er fryktelig vanskelig å spå hvordan TIL ligger an foran ny sesong. En god start og «flyt» kan han mye å si.

– Men jeg synes det er litt trist at Remi (Johansen) forsvinner. Han var en kontinuitetsbærer, sier Møller.

Samtidig har han sans for Mikael Norø Ingebrigtsen.

– Jeg tror han kan bli landslagsspiller om han gjør ting riktig, sier Simen Møller.