STAVANGER: Stavanger Oilers havnet bakpå fra start, men hadde etter hvert fullstendig kontroll da forrige sesongs sølvlag fra Hamar ble slått 3-1 på overbevisende måte i DNB Arena tirsdag.

— Vi var solide hele veien i denne kampen. Storhamar får noen overganger mot slutten av 2. periode, ellers føler jeg aldri at de klarte å true oss, sier Oilers-kaptein Kristian Forsberg.

— Alle rekkene er med og bidrar. Det flyter bra på og vi spiller vinnende hockey. Det kjennes veldig bra akkurat nå, sier Forsberg.

Det var to formlag som møttes da Storhamar gjestet Stavanger. De regjerende seriemesterne fra Stavanger hadde vunnet 14 av sine 16 siste oppgjør på hjemmeis, og sine fem siste kamper totalt. Straffenederlaget i Sarpsborg 5. januar var i tillegg Oilers’ eneste poengtap så langt i 2016. VI FULGTE KAMPEN DIREKTE:

Storhamar tok føringen

Fjorårets finalemotstander Storhamar hadde på sin side vunnet sju av sine ni siste oppgjør, og var ute etter revansje etter tre strake tap av tre mulige mot Oilers så langt denne sesongen.

Oilers kunne trygge serieledelsen med seier, men det var gjestene som tok føringen. Etter en god Oilers-start ble Tommy Kristiansen utvist for usportslig oppførsel da han skrenset snø i ansiktet på Storhamar-keeper Oskar Östlund etter at sistnevnte hadde blokkert pucken.

Overtallet ga bortelaget sjansen til å ta ledelsen, og det var ikke gått mer enn snaut fire minutter av oppgjøret før Jacob Berglund fikk pucken fra Erik de la Rose, gikk over nesten hele banen og forbi en passiv Oilers-back Nick Bruneteau før han limte den i nærmeste kryss til 0-1. ## Ustoppelige Soares

Oilers lot seg ikke knekke av det tidlige baklengsmålet, og var det beste laget på egen is. Etter drøyt åtte minutter måtte imidlertid Tommy Kristiansen i fryseboksen for andre gang, og vertene levde farlig. God defensiv innsats og en våken Ruben Smith sørget for at undertallet endte uten uttelling for Storhamar, og etter 12.39 var det Joakim Jensen som måtte sette seg i to minutter for gjestene.

Før kampstart mottok Oilers-spiller Josh Soares prisen for månedens beste spiller for desember av TV 2. Etter 13.29 viste han hvorfor. Poengkongen fikk pucken fra Johannes Johannesen i høyre droppsirkel, tok seg god tid til å finsikte og sendte av gårde en perle i nærmeste kryss til 1-1 for Oilers i overtall.

Effektive i overtall

Petter Thoresens menn fortsatte å dominere, men maktet ikke å score flere mål før pause. Dermed sto det 1-1 etter en første periode hvor Oilers løsnet hele 19 mot Storhamars seks skudd på mål.

Midtperioden åpnet nokså tamt og tregt, men etter seks og sju minutters spill pådro Storhamar seg to kjappe utvisninger, og Oilers fikk sjansen fem mot tre. Gjestene skulle imidlertid rekke å få fire spillere på isen før en særs effektiv Josh Soares løsnet skudd. Foran mål forstyrret Tommy Kristiansen SIL-keeper Östlund akkurat nok til at pucken suste forbi til 2-1 etter 28.21. Scoringen satte virkelig fart i Oilers, og drøyt fem minutter før pausen sørget Eirik Skadsdammen for et nytt overtall til serielederne da han ble lurt av Rudolfs Balcers bak Oilers-målet. Hjemmelaget viste nok en gang hvorfor de er ligaens beste lag i power play, og etter 35.57 klistret Dan Kissel en suser i det lengste krysset til 3-1 for Oilers assistert av Andy Sertich og Josh Soares.

— Jeg vet ikke helt hva som skjer. Jeg spiller på samme måte som før, men det meste stemmer. Det handler bare om å nyte det, sier Josh Soares om sin utrolige rekke med 40 poeng på de siste 19 kampene.

— Vi varierte litt i prestasjonene før jul, men nå er vi tilbake der vi skal være. Det handler om å ha stigning inn mot sluttspillet, det vet alle i denne garderoben. Rutinen i laget er god, og selvtilliten bra. Nå handler det om å nullstille før de gjenstående kampene. Ting går ikke av seg selv. Men vi har satt oss i en god posisjon med tanke på gullet, sier Soares.

Tamt og tafatt Storhamar

Storhamar hadde et par brukbare forsøk, men maktet ikke å overliste Ruben Smith i løpet av den andre perioden. Dermed var Oilers foran med to mål og 36-17 i skudd før tredjeperioden.

Et ganske tafatt og ufarlig Storhamar virket aldri som noen stor trussel for Oilers, som tilsynelatende hadde god kontroll de siste 20 minuttene av kampen. Hamar-laget hadde riktignok en stor mulighet etter halvspilt periode, men en strålende opplagt Ruben Smith ryddet opp for vertene på dagen ti år etter at han debuterte i eliteserien for nettopp Storhamar.

— Vi spiller bra hockey. Det er gjennomsolid og jeg føler at vi har bra kontroll på det meste om dagen. Vi er fysiske, store, tunge og spiller på rett måte. Hele laget bidrar, og vi maler dem i senk. Det ser bra ut med tanke på gullet, men vi kan ikke slappe av. Den største fienden er oss selv, sier Ruben Smith.

Alexander Smirnovs lag fikk sjansen til å redusere i overtall da Mike Hoeffel ble utvist for Oilers med sju minutter igjen av kampen, men heller ikke denne gangen lyktes det for de gule og blå.

Dermed endte det med en ny, overbevisende seier for Oilers foran 3961 fornøyde tilskuere. Nå venter tre strake bortekamper i jakten på et nytt seriegull for de regjerende dobbeltmesterne.