Dette venter Klæbo opp monsterbakken

Johannes Høsflot Klæbo er ni kilometer unna å skrive seg inn i historiebøkene. Han vil møte kraftig vind på vei opp monsterbakken.

Publisert:

Sterk vind venter løperne som skal komme seg opp monsterbakken i Val di Fiemme. Foto: Richard Sagen

  • Anne-Marit Dahl
Denne artikkelen er over ett år gammel

VAL DI FIEMME: Fredrik Aukland, NRK-ekspert og tidligere trener til Dario Cologna, forventer at Johannes Høsflot Klæbo kommer først opp alpinbakken i Val di Fiemme i formiddag. Da blir 22-åringen tidenes yngste vinner av Tour de Ski.

I dag kan Johannes Høsflot Klæbo bli tidenes yngste vinner av Tour de Ski. Foto: Fredrik Varfjell / BILDBYRÅN NORWAY

Les også

Northugs gamle trener: – Han er Northug 2.0

– Det er sånn at det er etappen som var i går som er den mest utslagsgivende i Tour de Ski. Vi har sett løpere møte veggen i monsterbakken, men jeg tror Johannes klarer dette, sier Aukland.

Jaktes av russere

Med seieren på 15 km klassisk i går, la Byåsen-løperen grunnlaget som gir ham et forsprang på 1,20 minutter når han legger i vei klokka 1445. Da venter ni kilometer og til sammen 495 høydemeter. Sergej Ustjugov og Alexander Bolsjunov er de to nærmeste konkurrentene til Klæbo.

– Hvis Klæbo vinner, setter jeg dette veldig høyt. Tour de Ski kårer den komplette langrennsløperen. Han er blant de aller største allerede, mener Aukland.

Sterke vindkast

I byen som arrangerte VM i 2013 skinner sola, men løperne vil møte sterke vindkast på vei mot toppen. I det bratte henget en liten kilometer før mål, fyker snøen og vinden tar kraftig tak.

Les også

Østberg med maktdemonstrasjon: – Fantastisk

Adressa-kommentator Birger Løfaldli tror ikke det vil ødelegge for Klæbo.

– Det må skje stavbrudd eller uhell hvis han ikke skal vinne. Det vil være en prestasjon som nærmer seg medaljene hans i mesterskap, mener Løfaldli.

Northug mislyktes

Langs løypa begynner publikum å ta oppstilling, og klokka 13 går starten for kvinnene. Da kan Ingvild Flugstad Østberg vinne sin aller første sammenlagtseier i Tour de Ski.

Det er 13. gang Tour de Ski arrangeres. Kun to ganger i historien har det skjedd at sammenlagtlederen før klatreetappen ikke har kommet først til mål. Dario Cologna og Petter Northug mislykkes med å vinne selv om de gikk ut først i henholdsvis 2013 og 2010.

Snart skal en 22-åring fra Byåsen gjøre alt for å ikke lide samme skjebne.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Tour de Ski
  2. Ingvild Flugstad Østberg
  3. Birger Løfaldli
  4. Petter Northug
  5. Sergej Ustjugov