MOLDE (Rbnett): Sammen med Sander Svendsen er Hestad de to Molde-guttene som er aktuelle for lørdagens lokaloppgjør mot Aalesund på Aker stadion. Han synes det er synd at Riise står over med karantene.

– Sportslig tror jeg ikke det verken er noen stor fordel eller stor ulempe for oss at han ikke spiller. Den Aalesund-spilleren som kommer inn for Riise på sentral midtbane kommer til å gjøre det like bra. Men personlig synes jeg det er litt kjedeligat han ikke er med. Det blir et lite tap for ramma rundt kampen. Jeg skulle gjerne hatt John Arne Riise utpå der, sier han.

LES OGSÅ:

Hestad har spilt mange kamper mot Aalesund i løpet av de siste årene. Han var innbytter hjemme for to år siden (5-0) og spilte hele bortekampen i fjor (2-1 til MFK). Han har også møtt AaFK i flere 2. divisjonskamper.

– Jeg har alltid likt å møte Aalesund. Jeg vet at det betyr så mye for fansen. Det smitter over på oss spillerne og derfor blir det ekstra viktig for meg, også, forteller Hestad.

20-åringen tror rivaliseringa mellom naboklubbene var og sterkere for noen år siden.

– Jeg hater jo ikke Aalesund, men jeg har veldig lyst til å slå dem. Det ligger mye personlig prestisje i disse kampene. Også fordi vi møter spillere vi har møtt mange ganger tidligere. Jeg har spilt mest mot Vebjørn Hoff. Eller forresten: Jeg har spilt og han har løpt, sier Eirik Hestad og smiler bredt.

– Vi har gjort to svake kamper nå, men det preger oss ikke. Jeg er helt sikker på at vi skal reise oss nå, sier han.