BÆRUM/TROMSØ: Ahamed har hatt en utfordrende sesong med mye skader, men har den siste måneden spilt samtlige av TUILs kamper. I ettermiddag startet han da «Dalingan» slo Stabæk 2 på Nadderud, og scoret 2-0-målet i oppgjøret som endte 2–1 til TUIL. Det betyr at forspranget til lederlaget KFUM Oslo bare er på fire poeng med seks kamper igjen å spille.

– Mohammed har vært igjennom mange utfordringer både på og utenfor banen i år, og jeg tror det er godt for han å spille fotball. På banen gir han oss noe ekstra i form av at han er fotballsmart og bevegelig, sier TUIL-trener Gaute Helstrup til iTromsø.

Ahamed selv tar ikke av selv om han var sterkt delaktig i de tre poengene.

– Tre poeng mot Stabæk var alfa og omega for å rykke opp. For min egen del koser jeg meg hver dag på trening, og vet hvor kort fotballkarrieren kan være. Derfor tar jeg en dag om gangen, og slike dager som i dag er ekstra fine, sier Ahamed til iTromsø med et stort smil.

Uansett hvilken divisjon TUIL befinner seg i neste sesong lover Ahamed å fortsette.

– Det betyr ingenting om vi er i 1.-, 2.— eller 9.-divisjon. Jeg spiller for TUIL uansett, sier Ahamed.

Brøt barriere

Seieren var spesielt sterk siden Stabæk 2 ikke har tapt noen hjemmekamper denne sesongen.

– Vi har mulighetene til å gjøre flere mål i andre omgang, men også Stabæk har sine sjanser. Jeg håper vi i de neste kampene får enda bedre og jevnere prestasjoner enn det vi har i dag. Men vi er kommet dit i år at tre poeng er det viktigste, og det tar vi med oss, sier Helstrup til iTromsø.

Av de resterende seks kampene peker bortekampen mot nettopp serieleder KFUM Oslo 11. oktober seg ut som en nøkkelkamp. Her må TUIL høyst sannsynlig vinne for å ha et håp om 1.-divisjonsspill i 2016. ## Møter svakere lag

En av TUILs tilsynelatende fordeler er at de fem andre oppgjørene går mot lag på nedre del av tabellen. Lyn, Harstad, Vålerenga 2, Mjølner og Skeid er alle lag TUIL på en normal dag skal slå.

– Jeg håper vi i de tre kampene fram mot KFUM-kampen vil gjøre det så bra at vi setter oss i en god posisjon. Vi var ni poeng etter, og jeg tror noen av spillerne trodde vi var ute av opprykksstriden. Nå er vi derimot helt med igjen, og jeg mener presset ligger på KFUM, ikke oss i sesongavslutningen, sier Helstrup.

– Glem heller ikke at vi tapte mot Harstad hjemme, så disse kampene er langt fra bare å hente poeng i, tilføyer Ahamed.

Jørn Persen og Sondre Laugsand fikk begge sine første minutter mot Stabæk 2. – Artig å få disse gutta i gang, sier Helstrup.