Algerie og Ghana tok seg til kvartfinale i afrikamesterskapet med hver sin seier tirsdag. Senegal, som ledet gruppen, er utslått.

Mål av Riyad Mahrez og Nabil Bentaleb ga Algerie 2-0-seier over Senegal, men lenge så det ut som begge lag ville ta seg videre i turneringen.

Sør-Afrika ledet nemlig 1-0 over Ghana etter at Mandla Masango fikk drømmetreff på volley i første omgang. Scoringer av John Boye og André Ayew i det siste drøye kvarteret vendte kampen og sendte Ghana til topps på tabellen.

Ghana tok gruppeseieren på seier i innbyrdes oppgjør mot Algerie. Senegal, som toppet tabellen etter å ha tatt fire poeng på sine to første kamper, må fortsatt vente på sin første tittel i afrikamesterskapet.

Branns Stéphane Badji, tidligere Molde-spiller Mame Biram Diouf og eks-Tromsø-spiller Kara Mbodj spilte alle hele kampen kampen for Senegal tirsdag kveld.

Vanskelig

— Dette var en ekstremt vanskelig kamp fysisk sett. Ballen var i lufta nesten hele tiden, og det er ingen fordel for oss. Vi måtte vise masse taktisk disiplin for å greie det, sa Algeries landslagssjef Christian Gourcuff.

— Det er to helt ulike lag. Vi har små, tekniske spillere, mens Senegal spiller direkte og bruker fysikken. Vi utnyttet teknikken og hurtigheten vår i kontringssituasjoner, og det avgjorde kampen.

Algerie er Afrikas best plasserte lag på FIFA-rankingen og kan nå se fram mot kvartfinale i Malabo søndag. Det kan også Ghana. Motstanderne kommer fra gruppe D, der alle fire lag (Kamerun, Elfenbenskysten, Guinea og Mali) er på delt 1.-plass før de siste gruppekampene onsdag.