Etter bunnsolide prestasjoner både i hjemlig serie og i Europa League-kvalifiseringen, ble Vegard Forren hentet inn i den norske landslagstroppen av Egil "Drillo" Olsen.

24-åringen ble sittende på benken i bortekampen mot Island, og forventer ikke noe annet i tirsdagens hjemmekamp mot Slovenia.

— Håp finnes det alltid, men troa er ikke så sterk, nei. Det virker ganske bestemt hvem som skal spille. Å være fjerdemann i køa er sjeldent et bra utgangspunkt, sier en avslappet Forren til Rbnett.

Håper på fornyet tillit

Han beskriver samlinga med landslaget som en "fin opplevelse", og føler han har prestert godt foran øynene på landslagssjefen.

— Jeg har bidratt det jeg kan på trening. Vi har hatt gode økter, og det er ikke så mye jeg kunne gjort annerledes. Jeg håper selvfølgelig på spilletid fremover, sier han.

Formspilleren legger ikke skjul på at han har ambisjoner om å spille med flagget på brystet. Å bli tatt ut i troppen er en start, men han er ikke fornøyd med bare det.

- Man må starte en plass, og nå er jeg i hvert fall her. Det er ikke bare å hoppe rett inn på laget. Jeg må fortsette å prestere for MFK, og forhåpentligvis blir det muligheter også ved neste uttak, sier Forren.

Uvant spillestil

Spilletid eller ikke, MFKs stopper er glad for å være en del av troppen og få muligheten til å bli bedre kjent med landslagets spillere - og spillestil.

— Det er først og fremst det det går på akkurat nå. Det er mange gode spillere her, men veldig annerledes treninger. Det er mye nytt, men det går kjapt å venne seg til sånt, sier han.

Med tre poeng i kveldens kamp mot Slovenia, lever håpet om et VM-sluttspill videre. Forren ser optimistisk på oppgjøret som starter klokken 20 på Ullevaal stadion.

— Det blir forhåpentligvis en kamp vi kommer til å føre. Vi må satse på å føre kampen og score mål. Jeg har troa på at vi tar tre poeng, sier han.