Molde – Sogndal 5-2

Molde har blitt linket til flere spisser etter skaden til Fredrik Gulbrandsen, men Skulleruds gutter viste at det er ingen krise i rosenes by. Unge Sander Svendsen (17) var iskald og scoret to mål i første omgang, før han ble byttet ut med Tommy Høiland som i løpet av en halvtime scoret hattrick.

Molde var det dominerende laget i første omgang etter en jevn start. Sander Svendsen sørget for en fortjent ledelse til MFK etter 17 minutter. Per Egil Flo la inn en corner som Sogndal-forsvaret ikke maktet å klarere. Da endte den løse ballen i beina på en iskald Svendsen, og unggutten plasserte ballen hardt i nærmeste hjørne.

Flott frispark

Molde hadde tilsynelatende full kontroll på Sogndal, men en feil av Per Egil Flo endte opp i frispark og gult kort til venstrebacken. Robin Shroot, som ble felt av sogningen, han tok frisparket selv og la ballen helt ved stolpen, utenfor Nylands rekkevidde.

GOD: Sander Svendsen scoret to mål mot Sogndal (arkivfoto) Foto: Kjell Langmyren

Sogndal fikk mer energi og var mer med i kampen nå. Molde brukte litt tid før de fikk tilbake rytmen, men da Svendsen fikk ballen i 16-meteren var han iskald og viste stor tro på egne ferdigheter. Moldespilleren skaffet seg rom med en enkel, men lekker skuddfinte og plasserte ballen ved stolperoten.Sogndal fikk litt mer fart i spillet sitt mot slutten av omgangen og kom til dødlinjen ved et par anledninger. De var aldri truende for et meget solid blått forsvar som virker klar for sesongstart!

Agnaldo skadd

Molde måtte bytte en kneskadd Agnaldo allerede etter 23 minutter. I pausen byttet Skullerud enda seks spillere. Dette hadde liten effekt på de blå og Molde fortsatte i samme spor etter pause. Sogndal var de første til en stor mulighet, da Nyland kastet ballen i beina på Rune Bolseth som chippet ballen rett over mål.

Det var derimot en av Skulleruds innbyttere som skulle score omgangens første mål. Tommy Høiland presset keeper Rawls som klarerte ballen rett i siddisen og ballen trilte i mål. Molde var kjapt fremme igjen, og et par minutter etter fant Linnes Diouf som uselvisk spilte fri Høiland inne i 16-meteren. Høiland traff stolpen og Diouf fikk returen, men skuddet ble blokkert.

Senegalsk samspill

Etter en rolig periode er det nok en gang Tommy Høiland som er iskald foran mål. Senegaleserne Diop og Diouf kombinerer og Pape Pate Diouf finner igjen Høiland med et innlegg. Han tar ned ballen og setter ballen kaldt forbi keeper. Kort tid etter kommer Elyuonoussi seg rundt på venstrekanten og legger inn ballen mot en brennheit Høiland, som blir tatt og får straffe. Det var ingen tvil om hvem som skulle ta straffen. Høiland satte straffen sikkert til venstre for keeper og sikret seg med det et ekte hattrick.

Sogndal gikk heller ikke målløs av banen i andre omgang og fikk en straffe i siste sekund. Den satt Kristian Fardal Opseth iskaldt til venstre for Nyland

Molde viste solid vårform og vant lett 5-2 over et Sogndal som Molde tradisjonelt har spilt jevnt med i disse mars-kampene.