— Først og fremst er det Vattenfall Cyclassic i Hamburg og Plouay i Frankrike første helga i september som er viktigst. Jeg fokuserer mer på dem enn VM. VM er ikke noe mål for meg, sier Thor Hushovd til Fædrelandsvennen.

Hushovd og hans plass i den norske landslagstroppen til sykkel-VM har vært heftig debattert i norske medier de siste ukene. Dette på bakgrunn av at Norge kun får med tre ryttere til VM og at BMC-rytteren har slitt med mye sykdom og problemer med formen det siste halvannet året.

— Jeg har vært mye syk og kan ikke gjøre annet enn mitt beste for å kjempe meg tilbake. Det har tatt lengre tid enn forventet, men sånn er det bare, sier Hushovd.

Progresjon

Imidlertid har BMC-rytteren har vist fremgang i det siste. Blant annet syklet han inn til to etappeseiere under Polen rundt i forrige uke.

— Formen er veldig bra. Jeg er fornøyd med utviklingen og viser at jeg er i form. Det er viktig å få seiere, sier Grimstad-rytteren.

Denne uka er han i Nord-Norge for å sykle Artic Race of Norway. Han har før rittet starter uttalt at han har ambisjoner om å vinne, noe han kan gjøre når han opplever at toppformen er i anmarsj.

— Jeg sykler i medvind om dagen. Det går lettere for meg, sier BMC-syklisten.

Møtte Hushovd i Oslo

Landslagssjef, Stig Kristiansen har følgende kommentar til Hushovds uttalelse.

— Det er helt naturlig at Hushovd har store mål for de rittene. De passer ham godt og han har prestert der tidligere. De har nok vært inne i kalenderen en god stund, og han ønsker å vinne alle de rittene han starter, sier Kristiansen.

Utover dette ønsker han ikke å kommentere Hushovds uttalelser til Fædrelandsvennen, men forteller at han var i møte med Hushovd i Oslo mandag for å snakke ut om de siste ukenes mediedebatt om VM-uttaket.

— Vi har blitt satt litt opp mot hverandre i media. Derfor møttes vi for en kaffe i Oslo for å snakke sammen ansikt til ansikt, forteller Kristiansen.

— Vi har nå 100 prosent samme oppfatning av hvor vi står og hvordan uttaket skal gjøres, og det var godt å få bekreftet, sier han.

Landslagssjefen vil ikke røpe noe mer enn dette i forhold til hva de snakket om under møtet. Han er glad for at Hushovd nå er på rett vei formmessig.

— Han vant to forskjellige etapper i Polen. Han er tydelig i form og i god utvikling. Det er aldri feil å vinne sykkelritt når man er syklist av yrke, sier Kristiansen.