AALESUND — NEATH 4-1: AaFK var fryktelig dårlige den første halvtimen og kom under 0-1 etter 22 minutter mot et svakt Neath FC fra Wales. Deretter våknet sunnmøringene og pøste på med sjanser og mål til kampen til slutt endte 4-1. – Det gikk litt tid før vi fikk rytme i spillet. Neath mannsmarkerte over hele midtbanen, og vi hadde for dårlig bevegelse til å sette dem under press, sier AaFks trener Kjetil Rekdal.

Unødvendig baklengsmål

- Hva tenkte du da Neath plutselig scoret?

– At det var fryktelig unødvendig. Vi hadde to målsetninger med kampen: Å vinne og ikke slippe inn mål, sier Rekdal, som uansett var sikker på at AaFK ville slå tilbake.

Og det gjorde AaFK til gagns med fire scoringer av Lars Fuhre, Magnus Sylling Olsen, Fredrik Ulvestad og Kjell Rune Sellin. Men det kunne også blitt flere mål.

– Vi spiller etter hvert god og morsom fotball, men scorer for lite mål. Spesielt i perioden etter 3-1 blir vi for passive og trykker ikke nok på. Og når vi får 4-1 kan vi putte både nummer fem og seks.

Mot avansement

Det ble etter hvert veldig tydelig at Neath er langt unna sesong. Spillerne ble slitne og hang over hodet ikke med når AaFK kjørte opp tempoet utover i andre omgang. Det bør ikke være noen fare for at AaFK gir fra seg avansementet med 4-1 i bagasjen før returkampen i Wales.

– Med 5-1 hadde jeg vært hundre prosent sikker, men jeg tror det skal gå bra med 4-1 også. Men Neath er ikke noe møkkalag. De spiller klokt og vil gi en helt annen motstand på hjemmebane, sier Rekdal, som ser for seg å bruke andre typer spillere i den kampen.

– I dag valgte vi spillere med fart og teknikk. I Wales vil vi sikkert trenge mer fysikk på banen. Uansett tror jeg at vi kan score i Wales også.

Klar for Molde

Returkampen går neste torsdag. Før den tid skal AaFK ut i en viktig prestisjeduell i eliteserien borte mot Molde på søndag.

– Vi brukte ikke alt skytset i dag. Noen spillere ble spart, mens andre fikk verdifulle minutter på banen. Vi har krefter igjen til søndag, forsikrer Rekdal.