Halvveis i første omgang bød Deyver Vega på et fotballshow. I sin første kamp fra start for Brann, så det ut som han var på Stadion for 100. gang. Han lekte med seg ballen fra høyresiden og inn mot midten, danset seg forbi Bodø/Glimt-forsvarere og inn i feltet. Der skjøt han — godt, men bare nesten godt nok til at det ble mål. Likevel: Et hint om hva som kan komme fra 23-åringen.

Mannen fra Costa Rica viste seg kvikk, sterk og teknisk. En pakke som fikk supporterne til å brøle navnet hans da han ble tatt av banen 12 minutter før slutt.

Etterpå sa Vega:

— Dette var bare begynnelsen!

Treneren: - Har det lille ekstra

Det er lov å håpe. BT-ekspert Anders Pamer mener Vega viste et nivå som gjør ham interessant for større klubber. Lars Arne Nilsen, Branns trener, er inne på det samme.

— Vega er en internasjonal spiller som har det lille ekstra, sier Nilsen.

- Du mener han kan spille på større arenaer enn Brann Stadion?

— Definitivt. Det kan han. Du ser jo det. Vi må bare få ham i kampform til 90 minutter, så blir det bra, sier Nilsen.

Selv snakket Vega mest mulig om laget etter seieren.

— Vi gjorde en glimrende jobb i denne kampen. Hvis vi kjemper hver dag, hver uke og hver kamp kan vi vinne. Dette var en kamp der vi kjempet, oppsummerer Vega.

Mannen fra Costa Rica ble deretter spurt om han fikk vist seg fra sin beste side. Da smilte han.

— Nei, nei, nei! Men jeg er bare en spiller på laget. Det er laget som er stjernen, jeg vil bare hjelpe lagkameratene mine, sier Vega.

Også da han ble byttet inn mot Aalesund, rakk Vega å vise kreativitet og klasse.

— Det Vega gjorde i første omgang, var strålende. Han er ikke klar for 90 minutter ennå, men han leverte her og han leverte sist, sier Lars Arne Nilsen.

Ekspert: — X-faktor

Fotballekspert Joacim Jonsson snakket med BT om Vega før kampen mot Bodø/Glimt. Jonsson så Vega gjentatte ganger for klubb og landslag da spilleren var i Costa Rica.

— Han har spisskompetanse og x-faktor, sier Jonsson.

Den tidligere sportsdirektøren i Fredrikstad legger likevel inn en liten advarsel.

— I Costa Rica var Vega fryktelig ujevn i spillet sitt, men han har et internasjonalt snitt over spillet sitt, mener Jonsson.

Lars Arne Nilsen har bare opplevd medvind som Brann-trener, og har nå fire kamper uten tap som eliteserietrener. Søndag traff han med de fleste grepene som var nye fra sist kamp. Et av dem var å sette inn Vega fra start. Men Nilsen gjør gjerne en innrømmelse...

- Visste du hvor god Vega var da han kom til Brann?

Svaret fra Nilsen:

— Nei!

Se hele Ballspark-sendingen med reaksjoner etter kampen:

Hør Brann-podkasten her: