KRISTIANSAND: — Det er helt vilt. Førsteopplaget på 5000 bøker forsvant ut nesten umiddelbart. Nå er vi tomme på lager og har akkurat bestilt et 2. og 3. opplag, sier informasjonssjef i Schibsted Forlag, Anne Iversen, til Fædrelandsvennen.

Torsdag lanserte Thor Hushovd sin selvbiografi "Thor". Boka fikk stor oppmerksomhet i pressen, særlig fordi den inneholdt nyheten om at Hushovd allerede våren 2011 fikk beskjed fra Lance Armstrong om at han hadde dopet seg gjennom store deler av karrieren.

Knapt bøker igjen på Sørlandet

Publikum har tydeligvis også fattet interesse for boka, for Schibsteds varebeholdning er allerede borte.

— Særlig på Sørlandet har boksalget gått unna. Der er det knapt bøker igjen å oppdrive. Det er selvsagt bra at boka selger bra, men det er fryktelig irriterende å tenke på at folk som nå har lyst til å kjøpe boka ikke får tak i den før de neste opplagene er i hyllene, sier Iversen.

Må vente nesten to uker

2. opplaget blir ikke tilgjengelig før fredag om halvannen uke, mens 3. opplaget kommer en uke etter det igjen.

- Hvorfor hadde dere ikke et større førsteopplag?

— Det er alltid vanskelig å beregne hvor godt en selvbiografi går, så vi var veldig spente på forhånd. Etter hvert som det nærmet seg utgivelse, skjønte vi at det var stor oppmerksomhet og interesse for boka. Da kastet vi oss rundt for å bestille flere bøker, men det tar tid å produsere nye opplag, sier Iversen.

Kan bli gitt ut på flere språk

Med 5000 solgte eksemplarer til nå, er boka allerede et plussprosjekt, forteller hun.

— Det er ingen tvil om at denne boka kan selge flere titalls tusen, slik det ser ut nå.

Etter det Fædrelandsvennen kjenner til skal det også være interesse internasjonalt for å få gitt ut boka på andre språk. Blant annet gjelder dette den flamske delen av Belgia, hvor Hushovd har fanklubb og en stor tilhengerskare.

— Det er ikke inngått kontrakter ennå, men vi ser at det kan være en mulighet, sier Anne Iversen.