Først ut var redaktør for supporterbladet den 12-mann, Per Arne Flatberg, og omtalte Helstad avgjørelse som det største sviket siden Tore André Flo forsvant på billigsalg til Chelsea.

Siden har leder av Brann Supporter Team Einar Wilghos og den avgåtte Brann-formannen Harald Andersen fulgt opp kritikken.

— Dette er ikke noe jeg tenker på, og det plager meg ikke, sier Helstad.

Brann-spissen har vært toppscorer i Eliteserien de to seneste sesongene og tiljublet på Stadion. Nå kan spissens nei til til å skrive under en ny kontrakt for rødtrøyene føre til at hedmarkingen blir møtt av en kraftig pipekonsert fra supporterne.

— Jeg håper ikke det blir noen reaksjon, og jeg aner ikke hvordan jeg vil reagere på en eventuell pipekonsert, sier den proffaktuelle.

— Han du forståelse for reaksjonene?

— Kan ikke se at de har så mye grunn til å reagere mot meg. Det har vært Bosman-spillere i Brann før og det kommer til å komme flere. Dette må supporterne lære seg å leve med, sier toppscoreren.

Det siste tilskuddet til kritikken mot Helstad er Bergensavisens "Big Brother" avstemning. Helstad er den av Brann-spillerne som klart flest lesere ønsker skal forlate Brann.

— Den avstemningen taler for seg selv. Slikt gidder jeg ikke bruke tid på, sier 24-åringen.

Teitur Thordarson vil ikke like det om det skulle komme mishagsytringer fra tribunen, men at det har kommer reaksjoner fra supporterne er han ikke overrasket over.

— Supporterne ønsker at klubben skal få mest mulig penger for Thorstein. At de blir forbannet når han kan forsvinne for småpenger blir jeg ikke overrasket over, sier Brann-treneren.