BENKET: Martin Ødegaard, her avbildet fra benken før Castilla-debuten mot Athletic Bilbao i februar. BENKET: Martin Ødegaard, her avbildet fra benken før Castilla-debuten mot Athletic Bilbao i februar. Foto: NTB scanpix

Deila mener Ødegaard ville slitt med å få spille i Celtic

– Martin er ikke bedre enn en toppspiller i den norske eliteserien, sier Celtic-sjef Ronny Deila (39), som samtidig hyller det norske supertalentet.

Den norske fotballmanageren har nettopp sendt et av Celtics største talenter, Liam Henderson, på utlån til Rosenborg.

Unggutten er ifølge Deila Skottlands mest talentfulle 19-åring, men likevel forsvarer han ikke en plass i startelleveren til Glasgow-laget. Derfor ble han sendt på utlån.

For å forklare utlånet, sammenligner Ronny Deila 19-åringen med Martin Ødegaard. Heller ikke Ødegaard ville fått mye spilletid i Celtic, mener 39-åringen, ifølge Daily Record.

CELTIC-MANAGER: Ronny Deila. Foto: Ap

Mener Ødegaard ville slitt– Han ville slitt, svarer Deila på spørsmål om Martin Ødegaard hadde fått spille fast i Celtic.

– Jeg mener Martin Ødegaard er en av de mest talentfulle 16-åringene i verden, kanskje til og med nummer én, men han er ikke bedre enn en toppspiller i den norske eliteserien, sier Deila.

Forrige uke gikk Martin Ødegaard får 90 minutter spill for det norske A-landslaget i 1-5-tapet mot Kroatia, til 90 minutter på benken da Real Madrid Castilla slo Conquense 2-0.

Deila har tidligere vært åpen om at han kunne tenkt seg å hente Ødegaard på lån til Celtic allerede nå, men skulle 16-åringen fått spille fra start i Celtic, måtte han danket ut spillere som Kris Commons, Scott Brown, Anthony Stokes, Nir Biton eller Stefan Johansen.

– Ikke i nærheten av Commons

– Ødegaard er ikke bedre enn Kris Commons – han er ikke engang i nærheten, mener Deila – og skyter inn:

– Men han er annerledes, han kan bli verdensklasse. Det som er bra med Martin, er at jeg vet at han jobber på den riktige måten. Han tror ikke at han er verdensklasse, men han tror at han kan bli det og han elsker å trene og spille fotball, sier Celtic-sjefen.

Han mener det er veldig få unge talenter som har det som kreves for å spille fast allerede i en alder av 16-17 år. Deila trekker frem Manchester United-kapteinen Wayne Rooney som et av få eksempler på spillere som har vært godt nok utviklet i ung alder.

– Det er veldig få Wayne Rooney-er, spillere som har en fysikk som passer til talentet i ung alder. Rooney var moden allerede som 16-åring! sier Deila.