De fleste hadde ventet at van Basten kom til å gå av som hovedtrener og forlate Alkmaar på grunn av helseproblemer. Tirsdag ble det klart at han fortsetter i den nederlandske toppklubben, men han har frivillig valgt å ta steget ned til rollen som assistenttrener.

— Jeg har gjennom årenes løp gradvis merket fysisk og psykisk ubehag ved å være hovedtrener. Derfor har jeg besluttet å være ærlig med meg selv og klubben, sa van Basten under en pressekonferanse.

Den tidligere stjernespillerne har trøblet med uregelmessig hjerterytme etter at hans far døde i juli. Han tok for to uker siden en pause fra fotballen for å bli bedre.

— Vi har gjort alt for å holde på Marco, og vi finner det passende at han går inn i sin nye rolle som assistent. Her kan han med sin erfaring gi de unge talentene den oppmerksomhet de har bruk for, sa Alkmaars tekniske direktør Earnest Stewart.

Van Bastens nye kontrakt gjelder like lenge som den opprinnelige avtalen, som vil si fram til sommeren 2016. Alkmaar ligger på 12.-plass i nederlandsk æresdivisjon. (©NTB)