Denne mandagen kommer til å sitte i Leon (7) fra Malvik svært lenge. Først fikk han se RBKs trening fra tribuneplass, og før han dro hjem hadde han både spilt fotball med Jonas Svensson, besøkt RBK-garderoben og fått med seg autografer hjem.

Champions League-trekningen:

Vi lar mamma Lisa Lillebostad si litt om forhistorien:

- Leon er en veldig hyggelig gutt, sier Svensson til Adresseavisen. Her tar de to gutta en pause på innbyttebenken etter en fotballøkt på Lerkendal. Foto: Privat

— Det startet da vi så Rosenborg i Abrahallen for en stund siden, og møtte en utrolig trivelig Jonas Svensson. Dét gjorde at Svensson med en gang ble Leons yndlingsspiller, sier Lillebostad.

Sendte takkemelding

Opplevelsen var så sterk for Leon at han ville sende et brev til Svensson for å takke. Dét ble gjort gjennom foreldrenes Facebook-konto, og Svensson svarte med å invitere Leon på en RBK-trening.

Så ble det stille en periode. Helt til foreldrene måtte fortelle Leon den dårlige nyheten om at Svensson kanskje kommer til å forsvinne til utlandet i løpet av året.

— Da ble det krampegråt, og vi tok igjen kontakt med Svensson. Da ble Leon igjen invitert til å komme på en trening, forteller Lillebostad.

Drømmedag

Og mandag kom dagen. Etter at RBK var ferdig med sin trening ble Leon vinket ned på banen av Jonas Svensson, og de to guttene spilte fotball sammen.

— Det var kjempegøy. Jeg reddet da Jonas skulle score på meg, sier en storfornøyd Leon.

- Han kommer nok ikke til å lande på flere dager, sier mamma Lisa Lillebostad etter Leons fotballopplevelse. Foto: Privat

Han har fremtidsplanene klare allerede:— Jeg skal bli like god til å spille fotball som Jonas Svensson. Jeg har likt han siden første gang jeg så han i Abrahallen og jeg fikk ta bilde med han, sier Leon til Adresseavisen.

Han fikk også være med i garderoben, og der fikk han autografen til alle spillerne på en egen skjorte. Med seg fikk han også et par signerte sko fra Svensson.

Ifølge mor kom Leon ut som en utrolig blid og lykkelig gutt.

— Han var omtrent i sjokk, og han sa både at «Æ får nesten itj pust» og «Dette er den lykkeligste dagen i mitt liv».

Gode forbilder

Skoene er allerede hengt opp på veggen, og 7-åringen svever fortsatt på skyer mandag kveld. Ifølge mor kommer han nok ikke til å lande på flere dager.

— Rosenborg-gutta viste seg som skilkkelig gode forbilde. Det var ingen stjernenykker, bare helt rått, sier Lillebostad.

Også Jonas Svensson hadde en hyggelig dag.

— Leon er en veldig hyggelig gutt, og jeg håper han hadde en fin opplevelse, skriver Svensson i en SMS til Adresseavisen.