I alle fall tyder alt på det: Under fredagens trening ble islendingen drillet i rollen bak spissen og i etterkant gikk Trond Fredriksen langt i å antyde at Thrandarson får sjansen bak Franck Boli på topp.

– Jeg håper jeg får sjansen i den rollen. Det er ingen tvil om at det er favorittrollen min. Jeg spilte der i hele karrieren før jeg kom hit til Aalesund, så det er klart jeg har savnet det litt, sier Aron Thrandarson.

Aron Thrandarson sto igjen etter gårsdagens treningsøkt og terpet skuddfoten. Forhåpentligvis høster han frukter av det allerede mot Bodø/Glimt søndag. Foto: Eirik Nesset Hjelvik

Riktignok har han sluppet til i rollen i enkelte kamper i AaFK-trøya, men hovedsakelig har han blitt brukt på venstrekanten.– Jeg spiller der treneren ønsker at jeg skal spille, men personlig føler jeg nok at jeg passer best sentralt i banen. Jeg ser nok ikke på meg selv som en typisk kantspiller som skal strekke på kanten og starte i bakrom. Jeg liker meg bedre sentralt der jeg får ballen på meg og kan være med på å skape noe på den måten, sier Aron Thrandarson.

– Nå gjelder det å gripe sjansen søndag?

– Ja, jeg skal gjøre alt jeg kan for å ta vare på den sjansen. Jeg skal i alle fall gjøre mitt beste, sier Aron Thrandarson.

Har vært varierende

Han mener selv det er på tide å heve kvaliteten på spillet sitt. Han er ikke fornøyd med det han har prestert hittil i år.

– Jeg har ikke vært god i år. Det innser jeg. Men jeg håper jeg kan endre det nå i kampene framover, sier Aron Thrandarson.

Formsvikten – og en skade i cupkampen mot Herd – har blant annet medført en del benkesliting i det siste. Thrandarson starta de fem første seriekampene, men har ikke starta siden.Trond Fredriksen legger ikke skjul på at han hadde håpet å få mer ut av islendingen.

– Det er ingen tvil om at vi har fått for lite ut av Aron. Jeg hadde håpet at han skulle levere på et helt annet nivå og at han kunne være en offensiv drivkraft i laget i år. Det har vi ikke lykkes med, sier Trond Fredriksen.

Han mener skadehistorikken må ta deler av skylda for at Thrandarson hittil ikke har blomstret i AaFK.

– I fjor kom han hit pill råtten etter å ha vært skadet i forkant av oppkjøringen. Vi fikk bygd han opp til seriestart, men så satte en skade han tilbake igjen. Sånn har det vært litt i år også. Han jobbet godt i vinter, men så ble han skadet på ny mot Herd. Aron har et voldsomt potensial, men han må få jobbet godt over tid for å få ut alt, sier Fredriksen.

– Er det tegn til bedring nå – eller vil han kanskje være litt skadeplaget framover?

– Vi jobber knallhardt for at han skal være minst mulig skadet framover. Forhåpentligvis lykkes vi, sier Fredriksen.

– Må stå opp

Selv føler Aron Thrandarson seg klar for å stå fram nå. Etter en svak periode er revansjelysten stor i AaFK-troppen.

– Selvfølgelig er spillerne i troppen litt frustrert over starten, men jeg føler ikke at noen har gitt opp eller noe som helst. Jeg føler gruppa er klare for å snu det. Vi er klar for å stå opp nå, sier Aron Thrandarson.

Islendingen er klar på hva som gjelder framover: Hardt arbeid må enkelt og greit til.

– Intensiteten må opp. Vi må stå fram alle sammen. Vi må kjempe for hverandre for å snu dette, sier Aron Thrandarson.