Mats Zuccarello satte personlig bestenotering med sitt 20. NHL-mål for sesongen da New York Rangers slo Toronto Maple Leafs 4-2 på bortebane. Nordmannen noterte også to assists. SE HØYDEPUNKT FRA KAMPEN ØVERST I SAKEN.

Mats Zuccarello setter inn 2-1-målet for New York Rangers borte mot Toronto Maple Leafs i NHL. Foto: John E. Sokolowski / USA Today / Reuters / NTB scanpix

Seieren var Rangers sjuende på de siste ti kampene i ishockeyligaen. Zuccarello sendte laget i ledelsen 2-1 halvveis i midtperioden, men ble holdt på pinebenken i noen minutter før målet ble godkjent.Det var nemlig tvil om hvorvidt pucken var over mållinjen etter at nordmannen hadde plukket opp en retur fra Derek Stepans avslutning og banket den i Maple Leafs-keeper Jonathan Berniers venstre leggskinn. Dommerne analyserte målfoto og konkluderte helt korrekt med at pucken var i mål før den traff Bernier og spratt ut igjen.

Zuccarellos forrige målrekord på 19 stammet fra 2013/14-sesongen. Den tangerte han mot Los Angeles Kings i forrige uke.

Matchvinner ble Zuccarello uansett ikke. To og et halvt minutt før slutt i tredje periode utlignet Colin Greening til 2-2 og så ut til å ha sikret vertene forlengning. Men i løpet av sluttminuttene rakk Rangers å score to ganger.

3-2 kom ved Stepan, mens Derick Brassard ble tomålsscorer da han trygget seieren med 20 sekunder igjen på kampuret.

Det er fortsatt nesten dødt løp mellom Zuccarello og Brassard om den interne poengtittelen i klubben. Nordmannen står med 46 poeng (20 mål og 26 assists), mens hans canadiske rekkekamerat har 45 (22-23).

Ny McDonagh-smell

Den mest dramatiske hendelsen i kampen kom på slutten av det som var en svært svak første periode av Rangers-spillerne. På stillingen 1-0 til Maple Leafs gikk Leo Komarov stygt inn med albuen mot hodet til Rangers-kaptein Ryan McDonagh, som spilte for andre gang etter å ha mistet fire kamper med hjernerystelse.

Som en forholdsregel valgte Rangers ikke å slippe kapteinen tilbake på isen. En tidlig dusj ble det også for Komarov, som fikk matchstraff for den ufine taklingen.

Det kunne for øvrig se ut som om den røffe behandlingen av McDonagh tente Rangers-spillerne. Under fire minutter var spilt av 2. periode da Brassard skapte balanse i regnskapet med sitt 1-1-mål.

Solid Raanta

Rangers' reservekeeper Antti Raanta fikk starte torsdagens kamp, og etter en kjedelig start var det han som holdt Rangers inne i kampen under Maple Leafs' enveiskjør mot gjestenes mål i første periode.

Raanta slapp inn det andre skuddet han fikk mot seg, men senere avverget han 35 av 36 skudd og endte opp med pene 94,6 i redningsprosent.

Nå venter to dagers pause før Rangers-spillerne er tilbake på isen mot Detroit Red Wings søndag. Den kampen spilles hjemme i Madison Square Garden. (©NTB)