Tiril og Lotta Weng gikk begge på stafettlaget som tok sølv i junior-VM fredag. Her fra NM i 2015. Tiril og Lotta Weng gikk begge på stafettlaget som tok sølv i junior-VM fredag. Her fra NM i 2015. Foto: Odd Inge Aas

Junior-Weng reagerte etter det svenske VM-gullet: - Slik skal det ikke gjøres!

Norge tapte spurten mot Sverige i stafetten i Junior-VM torsdag. Etter løpet reagerte de norske jentene.

Det var Sverige ankerkvinne som hadde et lite overtak da det gjensto hundre meter av fredagens stafett for kvinner i junior-VM i rumenske Rasnov, skriver Langrenn.com.

Tiril Udnes Weng, firmenning til mer kjente Heidi, sier hun holdt stor fart da svenskenes ankerkvinne Ebba Andersson skal ha skjært inn foran henne.

— Jeg hadde større fart og var på vei opp, da hun skjærer inn foran meg. Slik skal det ikke gjøres. Jeg skulle og kunne ha kommet først, sier Udnes Weng ifølge Langrenn.com.

— Jeg skulle kommet først

Det norske laget, som bestod av Amalie Håkonsen Ous, Marte Mæhlum Johansen og tvillingsøstrene Lotta og Tiril Udnes Weng, måtte til slutt se at Sverige vant med 0,6 sekunder. Russland tok bronsen.

— Hadde jeg ikke blitt sperret, skulle jeg kommet først, sier Norges ankerkvinne.

Den norske juniorlandslagstreneren Anders Byström sier han ikke så hva som skjedde, og at det aldri var aktuelt med protest.

— Det var ikke oppdelt felt, så det er ikke aktuelt, sier han ifølge Langrenn.com.

Opp til juryen å bestemme

Utviklingssjef i det svenske skiforbundet, Lars Selin, er ifølge Expressen på plass i Rasnov, men så ikke spurten mellom Norge og Sverige.

— Det her er en sak som er opp til juryen å bestemme. Har ikke de dømt at det var noen uregelmessigheter, gule kort eller diskvalifikasjoner, så var det ikke det. Så enkelt er det, sier Selin ifølge den svenske avisen.

For de norske stafettgutta gikk det dog bedre. den norske kvartetten bestående av Vebjørn Hegdal, Jan Thomas Jenssen, Mattis Stenshagen og Johannes Høsflot Klæbo gikk inn til et suverent gull fredag. I mål var ankermann Høsflott Klæbo hele 47 sekunder foran andrenasjon Russland. Frankrike tok bronsen.

Johannes Høsflot Klæbo sikret seg dermed sitt tredje gull i mesterskapet.