På stillingen 1-0 til Rubin Kazan, fikk MFK en god mulighet til å komme a jour da Martin Linnes skar inn i 16-meteren etter 72 minutter. Linnes, som bekledde den høyre midtbaneposisjonen torsdag, gikk deretter over ende etter en duell med innbytter Bibras Natcho.

Både Linnes, medspillerne og publikum ropte på straffespark, men dommeren var uenig og dømte utspill til gjestene. Etter kampen var det en frustrert 21-åring som møtte pressen.

— For meg er det en soleklar straffe. Det er surt, spesielt når vi slipper inn det andre målet rett før slutt, sier han - og forklarer situasjonen:

— Jeg dro med meg ballen inn i boksen og skulle ned mot dødlinjen. Jeg touchet ballen forbi, og spilleren gikk rett i kroppen på meg så jeg falt. Han var ikke borti ballen. Det må være straffe, sier han.

Les også:

Antydet filming

Da den israelske dommeren, Alon Yefet, lot være å peke på krittmerket, henvendte MFK-spilleren seg til ham. Han fikk ikke gehør for sin versjon av hendelsen.

— Dommeren mente det ikke var nok kontakt og at jeg filmet. Jeg kan ikke skjønne hvor han får det fra, sier Linnes.

De som hadde møtt opp på Aker stadion torsdag, fikk se to vidt forskjellige MFK-lag i 1 og 2. omgang. Manager Ole Gunnar Solskjær foretok ingen bytter i pausa, men det var likevel en helt annen giv i de elleve spillerne som kom ut igjen for å begynne på de siste 45. Til tross for glitrende innsats ble det ytterligere en scoring til Rubin Kazan, som dermed har et solid utgangspunkt foran returkampen.

— Jeg er forbannet over at vi kom så sent i gang. Vi løp for lite, vi turte for lite, vi slo vekk ballen for mye og kom aldri i gang med vårt eget spill, sier Linnes.

Stolt manager

Ole Gunnar Solskjær var stolt over spillernes innsats i 2. omgang. Manageren forteller at han ikke gjorde noen spesielle taktiske grep i pausa. Han appellerte i all hovedsak til spillernes selvfølelse.

— Jeg måtte bare hamre inn i guttene hvor gode de er. De vokste seg inn i kampen etter hvert, sier Solskjær - og fortsetter:

— Rubin er et fantastisk godt lag, men flere strålende spillere. Det kan man ikke ta fra dem. Men jeg har mange gode spillere selv og, og du verden for en reklame de leverte for seg selv i 2. omgang, sier han.

Med to baklengsmål på hjemmebane, ser det bekmørkt ut foran returkampen i Russland neste uke. Solskjær nekter imidlertid å gi opp, og sier det har skjedd større under i internasjonal fotball enn at MFK snur dette på bortebane.

— Vi må reise dit, gjøre en god prestasjon og håpe vi får målsjanser. Dersom vi går til pause med en 1-0-ledelse, så er alt mulig. Vi har sett Rubin slukne i flere 2. omganger, sier han.