NEST SISTE KAMP: Ole Gunnar Solskjær takker Daniel Berg Hestad for innsatsen etter bortekampen mot Sevilla. Kommende torsdag avslutter kapteinen karrieren på Aker stadion. NEST SISTE KAMP: Ole Gunnar Solskjær takker Daniel Berg Hestad for innsatsen etter bortekampen mot Sevilla. Kommende torsdag avslutter kapteinen karrieren på Aker stadion. Foto: BJØRN BRUNVOLL

Molde vil gi Berg Hestad en verdig avslutning

40-åringen spiller sannsynligvis sin aller siste kamp mot Sevilla på Aker Stadion torsdag.

SEVILLA: Daniel Berg Hestad legger som kjent opp etter at Molde er slått ut i Europa League, noe som betyr at 40-åringen etter alle solemerker spiller sin siste kamp for MFK førstkommende torsdag.

Ingen har spilt flere kamper for MFK enn midtbanespilleren, og klubben planlegger å gi kapteinen en ordentlig avskjed.

– Vi skal få til noe, men det er nødt til å være i tråd med UEFA-reglementet. Han skal få en verdig markering og en skikkelig avslutning, sier administrerende direktør Øystein Neerland.

PLANLEGGER: Direktør Øystein Neerland bekrefter at klubben planlegger å feire Daniel Berg Hestad. Foto: BJØRN BRUNVOLL

– Kan du si noe om hva dere har snakket om? – Nå er det jo selve kampen det egentlig dreier seg om her, og vi må følge den kjøreplanen UEFA setter til kampen. Men vi skal nok greie å komme opp med noe.

Supporterhyllest

Tornekrattet har nok heller ikke planer om å la MFK-legendens avskjed med klubben gå stille hen.

– Vi kommenterer jo i utgangspunktet ikke sånne markeringer før de skjer, men det kan jo selvsagt skje at vi finner på et sprell der også, sa Tornekrattet-leder Svein Erik Jenset tidligere i uka.

Med 60 millioner kroner i bruttoinntekter fra Europa League-suksessen holder Neerland holder døra åpen for nye forsterkninger.

– Spillerlogistikken er en kontinuerlig prosess. Den holder vi på med hele året. Det er fortsatt en måned igjen av overgangsvinduet her i Norge, så vi får se. Men vi er ikke i stand til å gjøre kostbare kjøp. Det må være rimelige løsninger, og i tråd med klubbens filosofi om å hente lovende spillere som kan utvikles.

– I hvilke posisjoner er det dere trenger å få inn noen?

– Alle posisjoner vurderes kontinuerlig. Men det er klart det er viktig å ha god nok dekning i alle posisjoner, og ha ulike spillertype i de ulike posisjonene.

Ville kjøpe Ajer

Kristoffer Ajer er en spiller Molde ville hente, men stortalentet valgte i stedet å signere for Ronny Deilas Celtic. Ole Gunnar Solskjær snakket om unggutten på pressekonferansen før Sevilla-kampen og mente MFK kunne gitt ham gode utviklingsmuligheter, men at han aldri fikk muligheten til å snakke med Ajer.

– På generelt grunnlag mener jeg at dersom muligheten for utvikling er der, bør unge talenter være tålmodig og være i trygge omgivelser. Nå kjenner jeg ikke Celtic så godt, men jeg kjenner Molde Fotballklubb. Modellen vår er å hente unge spillere og utvikle dem hos oss. De vi får inn skal være bedre når de forlater klubben enn når de kom, sier Neerland på spørsmål om Ajer.