SPARTA — STAVANGER OILERS 4-3 (0-3, 1-0, 2-0, 1-0):

Sparta Amfi (aftenbladet.no): Etter å ha ledet 3-0, rotet Stavanger Oilers vekk ledelsen.

21 sekunder før slutt satte Sparta inn 3-3. Kampen gikk deretter til sudden death.

Der ble det ingen scoringer. I straffeslagkonkurransen var Sparta best. Både kampens store spiller, Dion Knelsen, og Jon Palmebjörk scoret.

Dermed vant hjemmelaget 4-3 etter en solid snuoperasjon.

— Vi gjør en bra førsteperiode, men Sparta er bedre enn oss i to perioder. Det er synd vi ikke klarer å holde helt inn, sier Oilers-trener Petter Thoresen, og forklarer hva som gikk feil:

— Vi gav fra oss initiativet og klarer ikke være aggressive nok. Vi klarte ikke å flytte spillet opp i banen. Vi har en målsetting om å være mer i offensiv sone, skaffe flere dropper i angrepssonen for å flytte spillet opp og få momentum, men det klarte vi ikke, sier Thoresen.

Slik var kampen:

Vålerenga slo serietoer Lørenskog og hjalp dermed Oilers. Les mer om kampen her

Oilers åpnet best

For i byens egen tusenårsfest ble hockeylaget i Sarpsborg ydmyket fra start.

Stavanger Oilers scoret to raske mål. Det første et heldig fra Henrik Solberg. Fra blålinjen la han pucken mot mål. Foran Spartas keeper Tommy Johansen var det mye trafikk og pucken gikk rett inn.

Kalddusjen ble ultimal etter fire minutter. Mathias Trettenes gikk med pucken bak mål, ut i rundvantet og fant Christian Dahl-Andersen foran mål. Han spilte videre til Kristian Forsberg. Kapteinen satte inn 2-0. Fem minutter før første pause satte Josh Soares kveldens tredje for Oilers. Fra nesten død vinkel skjøt han i nakken til målvakt Johansen og i mål.

Dermed gikk Oilers til pause med 3-0. Flaut og ydmykende for Sparta i 1000-årskampen med fullsatte tribuner.

Oilers sluknet

I andre periode skiftet rollene om. Sparta giret opp og maskineriet kom etterhvert i gang.

Takket være Henrik Holm ble det bare en baklengs i andre periode for Oilers.

Scoringen til hjemmelaget kom i overtall. Fredrik Lystad Jacobsen dro av en mann, og satte opp Jon Palmebjörk foran Henrik Holm. Han tok med seg pucken med backhand, og satte den over Holm med forehand.

Dermed ble det igjen liv i kampen.

Tredje periode kunne ikke startet verre for Stavanger Oilers.

Etter bare 15 sekunder satt nok en redusering for Sparta. Dion Knelsen tok med seg pucken inn i angrepssonen og skjøt tidlig. Henrik Holm, som for øvrig ellers sto en meget god kamp, burde kanskje tatt den.

Sparta fortsatte å trykke gjennom hele perioden.

Kun en god Henrik Holm bakerst hos Oilers hindret scoring for hjemmelaget.

Klokken tikket mot 60 minutter. Men så. Med 21 sekunder igjen på klokken ble det kaos foran mål etter et skudd. Dion Knelsen fikk pirket pucken over mållinjen.

Dermed 3-3 og sudden death.